Nou perfil a les xarxes socials per prevenir i combatre el mosquit tigre

@programatigre

Exemplar de mosquit tigre

Mesures de prevenció i tota l’actualitat sobre el mosquit tigre, ara a les xarxes socials amb @programatigre

El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter ha informat que la temporada comença amb una presència destacada de mosquit tigre, ja que la meteorologia, amb les pluges abundants recents i temperatures altes, està afavorint la seva proliferació.

Enguany, el servei suma als seus canals de difusió les xarxes socials Facebook, Youtube, Instagram i Twitter, que a través del perfil @programatigre, oferiran des d’avui informació actualitzada, consells i mesures preventives per ajudar la ciutadania a combatre aquest molest insecte.
I és que seguir les mesures de prevenció és un dels factors claus per minimitzar l’impacte d’aquesta espècie que tantes molèsties ocasiona i que pot arribar a tenir greus conseqüències per a la salut de les persones. Accions tan bàsiques i senzilles com capgirar utensilis que puguin acumular aigua, tapar hermèticament amb tapa o tela mosquitera els dipòsits, eliminar portant a la deixalleria pneumàtics vells, posar peixos vermells a basses d’aigua, o treure els platets de sota els testos de flors i plantes, resulten vitals per evitar la propagació d’aquesta espècie. 

Amb aquestes senzilles mesures s’evita que el mosquit dipositi ous, el creixement de larves i la propagació del mosquit per les immediacions. Cal recordar a més que el mosquit tigre té un radi d’acció curt, per la qual cosa evitar els llocs de cria evitarà molt eficaçment la seva presència i les molèsties que comporta.

El Servei de Control de Mosquits realitza des de fa anys nombroses campanyes de sensibilització entre la ciutadania (díptics, web, falques de ràdio, estands informatius…), així com serveis i formacions específiques a través del programa educatiu, de sensibilització de les zones d’horts i de l’assessorament a ajuntaments.

Podeu consultar totes les recomanacions del Servei de Control de Mosquits en el díptic adjunt i ampliar informació a la web.