El nou POUM de Viladamat ajusta el sòl urbanitzable i limita el creixement residencial

Nou POUM de Viladamat

El nou POUM de Viladamant substituirà al del 2006, que va ser anul·lat per sentència judicial

El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Viladamat preveu 140 habitatges nous, adequant el desenvolupament urbanístic al context econòmic i social

Nou POUM de Viladamat

El nou POUM de Viladamant substituirà al del 2006, que va ser anul·lat per sentència judicial

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona ha donat llum verda avui al nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Viladamat (Alt Empordà), que ajusta el creixement previst a l’actual context econòmic i social, limitant el creixement residencial a 140 nous habitatges.

Aquest POUM substituirà l’anterior, del 2006, que va ser anul·lat per sentència judicial. La Comissió ha valorat de manera positiva que el nou document redueixi considerablement el sòl urbanitzable, passant d’una previsió de 166.796 m2 el 2006 a 38.656 m2. En total, es podran construir 140 nous habitatges a tot Viladamat. Es preveu també un sector per a activitat econòmica, a llevant, entre les edificacions comercials situades al llarg de la carretera, que s’han considerat sòl urbà.

Més equipaments i habitatge protegit

D’altra banda, la Comissió ha aprovat definitivament una modificació del POUM d’Olot (Garrotxa) que permetrà incrementar la dotació d’equipaments i d’habitatge protegit del municipi canviant la qualificació de dos àmbits.

El primer, de 1.908 m2, se situa en la confluència del Barri Vell amb el de Sant Francesc-Sant Bernat. En aquest indret es preveia construir un equipament cultural, a prop de la plaça Campdenmàs, espais lliures i 34 nous habitatges, dels quals 19 havien de ser protegits. Amb el canvi aprovat, tot aquest àmbit es destinarà a equipaments i a espais verds.

El segon àmbit es troba al barri de Sant Miquel, a la cruïlla dels carrers Abat Racimir i Josep Maria Capdevila. Actualment acull un edifici residencial, ja construït, de 28 pisos lliures. Ara, es destinaran tots a habitatge protegit i, per tant, el municipi en guanyarà 9 respecte el previst inicialment.