Nou producte innovador turístic a Roses: “Roses Vila Marinera”

Roses Vila Marinera

Representants de l'Ajuntament de Roses, la Confraria de Pescadors i la Estació Nàutica Roses-Cap de Creus

Un nou centre de Turisme Pesquer a Roses oferirà activitats pioneres al voltant del sector

Roses Vila Marinera
Representants de l’Ajuntament de Roses, la Confraria de Pescadors i la Estació Nàutica Roses-Cap de Creus

La Confraria de Pescadors, l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i l’Ajuntament de Roses sumen esforços per impulsar la iniciativa que consisteix a donar a conèixer la cultura marinera, la tasca dels pescadors i la difusió del patrimoni al voltant del mar. Aquests són alguns dels objectius d’un nou centre de Turisme Pesquer a Roses, que oferirà activitats molt innovadores al voltant del sector. La Confraria, l’Estació Naútica i l’Ajuntament colaboren conjuntament per impulsar aquesta iniciativa que contribuirà a donar un valor afegit al municipi i obrirà les portes del sector pesquer a la societat en general i al sector turístic en particular, amb la creació de sinèrgies molt importants.

A partir del primer cap de setmana de juny es podrà viure l’experiència de sortir a pescar amb les embarcacions

Aquest mes de maig arrenca el projecte i a partir del primer cap de setmana de juny es podrà viure l’experiència de sortir a pescar amb embarcacions d’artes menors i arrossegament, hi haurà noves línies de visites guiades al port de Roses i  també es podrà visitar una embarcació. A aquesta oferta se sumarà la possibilitat de descobrir l’entorn amb caiac, i un apartat de gastronomia i entorn patrimonial de gran interès. El projecte es presentarà als agents turístics del municipi en el marc de la Festa del Mar.

En relació a les sortides que es preparen de pesca, s’oferirà la possibilitat de viure experiències reals amb una jornada complerta de pesca, on es podran visualitzar totes les arts del sector i participar en les tasques que es porten a terme. Els pescadors es convertiran en protagonistes de la nova oferta turística i seran els encarregats de transmetre un seguit d’idees i valors per aprofundir en la seva feina i contribuir al seu coneixement i valoració.

El nou producte turístic permetrà reforçar la identitat del col·lectiu dels pescadors i difondre el patrimoni, les tradicions, els oficis, la gastronomia i la cultura vinculada al sector. També es vol difondre les relacions entre la qualitat del medi natural i les activitats humanes i divulgar la contribució de les dones en el sector pesquer. La Confraria de Pescadors serà la titular de la llicència del desenvolupament de l’activitat; l’Estació Naútica la responsable de la gestió i organització de l’activitat turística; l’Ajuntament de Roses serà l’encarregat de donar suport logístic, organitzatiu i recursos al projecte; i també s’implicaran empreses locals que realitzaran les activitats comercialitzadores sota el concepte de Roses vila marinera.