Roses Cultura

Nou servei de videotrucada de l’Ajuntament de Roses per fer tràmits municipals sense moure’s de casa

Servei de videotrucada de l'Ajuntament de Roses
Demostració portada a terme aquest migdia pel regidor de Govern Obert, Èric Ibáñez, i l'alcalde de Roses, Joan Plana, del servei de videotrucada

El servei VideoSAC passa a sumar-se al conjunt de serveis que l’Ajuntament de Roses està adoptant per apropar l’administració a la ciutadania, oferir-li el màxim de facilitats i fer més àgil i eficient el seu funcionament

La ciutadania de Roses pot des d’aquest dijous tramitar altes, baixes o canvis del padró d’habitants (suposen el 45% del total de tramitacions que es fan a l’Ajuntament), obtenir certificats, canviar el domicili fiscal o tramitar una domiciliació bancària, a través del nou servei d’atenció personalitzada amb videotrucada. Des de casa, l’oficina o qualsevol indret amb connexió a internet, els usuaris poden ja ser atesos pel personal del Servei d’Atenció a la Ciutadania (SAC) a través de qualsevol dispositiu mòbil, ordinador o tauleta dotat amb càmera, sense haver de desplaçar-se físicament a les oficines municipals.

“Amb la introducció de la videotrucada fem un pas més per apropar l’Ajuntament de Roses a tothom, però especialment a aquelles persones que per problemes de mobilitat tenen dificultats de desplaçar-se físicament, o aquelles persones que resideixen habitualment fora de Roses. Així, amb aquest servei, un cop demanada la cita prèvia es poden fer els mateixos tràmits que si es desplaça físicament a l’Ajuntament, incloent-hi canviar documentació amb el treballador municipal, és a dir, es pot enviar i rebre documentació com ara un certificat d’empadronament”, ha explicat l’alcalde de Roses, Joan Plana.

El personal que atén les consultes i tramitacions a través del nou servei VideoSAC és el mateix que rep al públic de forma presencial des del Servei d’Atenció a la Ciutadania-SAC situat a l’edifici central de l’Ajuntament de Roses, a la plaça Catalunya. El sistema per accedir al nou servei és el mateix que l’emprat fins ara per demanar cita prèvia per ser atès al SAC. Només cal trucar als telèfons 872 22 05 94 o 972 25 24 00, o accedir a la web citaprevia.roses.cat, des d’on l’usuari pot escollir el dia i hora per fer la seva tramitació, ara amb la possibilitat de triar entre l’atenció a les oficines centrals o la modalitat de videotrucada. Inicialment, el dia d’atenció de videotrucades es durà a terme tots els divendres de 9 a 14 hores, ampliant-se a mida que augmentin les sol·licituds

Un cop assignada la cita, la persona rep un enllaç i una contrasenya per accedir a l’espai de cita i annexar els documents requerits per a la seva tramitació. El dia i hora assignats, només cal prémer el botó ‘accedir a videotrucada’ per connectar directament amb el personal del SAC. Es tracta, en definitiva, d’un nou servei que permet estalviar temps i desplaçaments a tota la ciutadania i que vol incidir molt especialment en millorar l’atenció de les persones amb dificultats de mobilitat o que es troben fora del municipi. 

L’Ajuntament cada cop més a prop i a tot arreu

VideoSAC passa a sumar-se al conjunt de serveis que l’Ajuntament està adoptant per apropar l’administració a la ciutadania, oferir-li el màxim de facilitats i fer més àgil i eficient el seu funcionament. Serveis implementats anteriorment que ja funcionen a ple rendiment són la cita prèvia que evita cues i esperes (de les 16.026 persones ateses al SAC durant 2022, 7.890 optaren ja pel sistema de cita prèvia), la posada en marxa de l’administració electrònica que permet realitzar tots els tràmits municipals en línia (de les 38.548 tramitacions realitzades el 2022, 15.251 van ser en línia), o el servei de suport telefònic AOC 360 que ofereix atenció personalitzada i multilingüe per guiar les persones en les seves tramitacions electròniques. 

El Servei d’Atenció a la Ciutadania- SAC de l’Ajuntament de Roses va atendre durant el passat any un total de 16.026 persones, dada que representa una mitjana de 65 persones al dia. El temps mitjà d’espera va ser de 2,40 minuts, mentre que el temps d’atenció fou de 10,23 minuts per visita.