Nou web per matricular-se a la universitat

S’anomena matriculauniversitaria.cat

S’anomena matriculauniversitaria.cat i és el web que la Generalitat de Catalunya va activar el passat 10 de juliol per informar sobre com funciona el nou sistema de preus públics universitaris i quin és el procés que has de seguir per a poder obtenir beques i ajuts. Es destina als més de 200.000 estudiants universitaris.

Com matricular-se, pas a pas

El Govern ha posat en funcionament aquesta web que reuneix la informació fonamental sobre el nou sistema de preus públics a les universitats catalanes. Com ja deveu saber, a partir del pròxim curs 2012-13, el preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada en els estudis de grau i de cicle s’establirà en funció del nivell de renda familiar i del rendiment acadèmic. En aquest web hi trobaràs les eines necessàries per poder calcular quina és la teva renda familiar computable, un element imprescindible per a saber quin itinerari de matriculació has de seguir.

El nou sistema estableix set llindars diferents de renda familiar segons els quals es paga entre el 0% i el 25% del cost total dels estudis, a través de les Beques Equitat. El llindar 0 correspon als estudiants que compleixen els requisits per accedir a una beca del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Els llindars de l’1 al 5 corresponen als estudiants que es poden beneficiar d’una Beca Equitat, en diferents percentatges. El llindar 6 correspon als estudiants que no poden accedir a una beca però sí demanar, com la resta, el pagament fraccionat.

En funció d’aquest sistema, el web t’ofereix tres possibles vies per a formalitzar la matrícula en funció de la tipologia d’estudiant que siguis: a, b o c. Aquests itineraris s’expliquen pas a pas, de forma entenedora, per a facilitar-te al màxim el procés a seguir. De totes maneres, recorda que aquesta informació que trobaràs al site cal que la complementis amb les indicacions específiques de cadascuna de les universitats.

I per si encara t’han quedat dubtes, el web inclou una secció de Preguntes i Respostes Freqüents (FAQ). Així mateix, els estudiants també podeu resoldre’ls mitjançant la següent adreça de correu electrònic: muniversitaria@agaur.gencat.cat.

Més informació:

Exit mobile version