Nous cursos de formació a Roses per a gent que busca feina

Cursos de formació a Roses

Avui dilluns s’obren les inscripcions per als cursos d’idiomes, d’informàtica i noves tecnologies i el d’higiene alimentària i nutrició

Com cada any, a la tardor, l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses organitza uns cursos de formació de diferents temàtiques i matèries dirigits a les persones que estan buscant feina, o bé per a gent que ja està treballant i vol millorar les seves capacitats laborals. I avui, dilluns 21 de setembre, s’obre el període d’inscripcions per poder participar-hi.

Cursos com ara el d’idiomes, concretament de francès, anglès i alemany dels quals hi ha dos nivells, l’A 1 per a persones sense coneixements previs, i l’A 2 per a persones que volen assolir uns coneixements mínims per desenvolupar tasques d’atenció al públic en l’àmbit laboral.
Uns cursos que s’imparteixen any rere any “per la demanda que tenen per part de la ciutadania, destacant que aprendre francès és el més sol·licitat perquè és el que es demana alhora de treballar a Roses en visitar-nos molts de turistes francòfons, tot i que el d’anglès i el d’alemany també són estan molt demanats, ja que si no fos així no els impartiríem”.

Altres dels cursos que l’Ajuntament de Roses imparteix cada any és el d’Informàtica i Noves tecnologies “adreçat a tothom, des de la persona que mai ha tocat un ordinador i fins a gent que ja té un coneixements previs i volen formar-se en quant a processadors de textos i fulls de càlcul amb l’objectiu de obtenir més coneixements alhora de buscar feina”, ha explicat Llorens. Dintre d’aquest curs d’Informàtica “també es contempla el d’iniciació a Internet, la cerca de feina via electrònica i la gestió de les xarxes socials, en definitiva -ha subratllat el regidor de Promoció Econòmica- i aquest curs d’informàtica, en concret, és per saber com utilitzar les diferents plataformes digitals que hi ha per entrar en el mercat laboral, així com crear un currículum vitae electrònic”.

Altre dels cursos que tenen molta demanda per part dels vilatans són el de manipulador d’aliments “perquè és un requisit necessari per poder entrar a treballar en el sector de la restauració o el de l’alimentació” i el d’al·lèrgens “que cada cop es demana més ja que els establiments que serveixen aliments no envasats han d’informar si els seus plats contenen alguns al·lèrgens”, ha explicat Félix Llorens.

També calen destacar els cursos de català que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística a través de l’Oficina de Català de Roses.