Nous mobiliari urbà com a mesura de protecció als vianants del passeig marítim de Roses

Vila de Roses

Aquests bancs han estat instal·lats al passeig marítim de Roses, a tocar a la rotonda de l'Oficina de Turisme

L’Ajuntament de Roses col·loca 17 bancs a dos punts del passeig marítim amb un doble objectiu, el d’oferir nous espais descans als vianants i evitar un possible atac terrorista   

Vila de Roses
Aquests bancs han estat instal·lats al passeig marítim de Roses, a tocar a la rotonda de l’Oficina de Turisme

Actualment, a tot l’estat espanyol hi ha implementat el nivell 4, sobre 5, d’alerta terrorista. I aquest és un del dos motius pels quals l’Ajuntament de Roses acaba de finalitzar les tasques d’instal·lació d’un total de 17 bancs nous a dos punts del passeig Marítim, concretament als corresponents a les immediacions del monument al Pescador i de la rotonda de l’Oficina de Turisme.

Així, la instal·lació d’aquest nou mobiliari urbà, a banda de respondre a l’objectiu d’oferir uns bancs per al descans dels vianants que hi passegen, aquests evitaran el possible accés de vehicles a l’interior del passeig en aquests dos punts que presentaven certa vulnerabilitat en matèria de seguretat.

Fins ara, la protecció en aquests espais consistia en jardineres que obstaculitzaven el pas. El consistori, però, ha volgut reforçar aquestes barreres físiques amb nous elements de major volum que compleixin en major grau aquesta funció i aportin més seguretat, mentre que les jardineres existents fins ara han estat traslladades a altres punts del passeig.

Els bancs instal·lats estan elaborats amb formigó motllurat, amb protecció antivandàlica i antigraffiti, amb diferents volumetries singulars (triangular, corbades i rectes), que ofereixen un nou disseny visual. La seva col·locació s’ha dissenyat tant en posició lineal, front al mar, per poder gaudir de les vistes i postes de sol que ofereix la Badia de Roses, mentre que altres unitats s’han col·locat en petits grups per facilitar la conversa i relacions socials.