Nous objectius de la Taula d’Entitats d’Inclusió Social de l’Alt Empordà per aquest nou curs

Taula d'Entitats d'Inclusió Social de l'Alt Empordà

El voluntariat social, els col·lectius en risc i les necessitats sociosanitàries a la comarca son les prioritats que s’han marcat la Taula d’Entitats per aquest any

Taula d'Entitats d'Inclusió Social de l'Alt EmpordàLa Taula per a la Inclusió de l’Alt Empordà ha fixat en la primera sessió de treball d’aquest curs les prioritats per als propers mesos, que centraran la seva atenció principalment en la promoció i la sensibilització entorn el voluntariat social, el disseny d’una acció que faciliti l’accés dels col·lectius en risc a les activitats de lleure educatiu i l’impuls d’una recerca sobre les necessitats sociosanitàries a la comarca.

Pel que fa a la línia de treball sobre promoció i sensibilització entorn el voluntariat les entitats assistents varen acordar definir una nova formació sobre la gestió del voluntariat des de les entitats que treballen amb persones voluntàries i donar un impuls a la web de la Taula com a espai de difusió i sensibilització dels projectes socials de les entitats altempordaneses.

La sessió, celebrada divendres passat, també va servir per acordar la creació d’un nou grup de treball que serà el responsable de dissenyar i implementar una nova acció dirigida a afavorir la participació d’infants i joves en risc d’exclusió de la comarca en activitats d’educació en el lleure.

Les entitats també varen fer una valoració conjunta de l’Informe Social 2013, que a partir de dades facilitades per les pròpies entitats de la Taula i el Consell Comarcal ofereix una fotografia de la realitat social de la comarca en els diferents àmbits d’inclusió. Aquest informe es farà públic en les properes setmanes.

La Taula per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà és un espai de treball que agrupa entitats de l’àmbit social de la comarca i el Consell, desenvolupant funcions d’assessorament, consulta, proposta i participació de les entitats socials de la comarca en les diferents fases d’elaboració del Pla d’Inclusió Social.