Nous temps, noves fórmules per a l’oferta comercial i turística de Roses

Miquel Gotanegra

Miquel GotanegraVivim nous temps i ens calen solucions vàlides i constructives per anar endavant i dinamitzar el nostre entorn. Des de la junta i l’equip de ’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i de Roses Comerç voldríem fer arribar un missatge d’optimisme per aquest 2015 tenint en compte que som una destinació privilegiada pel que fa a l’oferta, a la proximitat amb França i a l’important treball que ha fet en els darrers anys el món empresarial per convertir-nos en un municipi de referència.

L’oferta turística i comercial que tenim és d’un gran nivell i amb noves fórmules i amb una innovació constant estem convençuts que es mantindrà al capdavant pel que fa a la demanda.

Des de fa molts anys treballem des de l’Estació Nàutica i des de Roses Comerç per ajudar a dinamitzar i promocionar l’oferta. El camí iniciat ja fa temps per aconseguir donar la rellevància que es mereixen els nostres comerços, que són els que donen vida al municipi, continuarà aquest any amb la implantació de noves estratègies per fidelitzar els clients i per buscar alternatives a un dels grans competidors actuals com és l’e-commerce. Els nostres comerços poden aportar un gran valor afegit que permet competir amb la venda per Internet i també amb les grans superfícies comercials. Per mitjà de l’especialització, del tracte personalitzat i de l’impuls com deia de noves estratègies que volem posar en marxa per fidelitzar als clients estem del tot convençut que el petit comerç de Roses es consolidarà com a gran referent.

Pel que fa a l’Estació Nàutica, es porta a terme un pla d’accions molt important a l’àmbit estatal i internacional i una gran promoció de la nostra destinació amb la presència a les fires més importants del sector. Aquest any ja hem estat presents a Düsseldorf i a la Fira Internacional de Turisme FITUR de Madrid. El 2014 es va assistir a 8 fires i salons d’àmbit estatal i internacional, es va promocionar Roses i l’Estació Nàutica per mitjà de diferents campanyes i es va comercialitzar el Pesca Turisme, una iniciativa pionera creada a Roses el 2013 i que reforça la identitat dels pescadors. En el Punt d’Informació de l’Estació Nàutica es van atendre la darrera temporada 13.000, amb un 5% més de vendes. Cal destacar també les accions que s’han fet de suport al projecte Bulli Foundation i per un PRUG consensuat amb el territori, pels greus perjudicis que comportaria tal i com s’havia plantejat.

Conjuntament amb Roses Comerç continuarem destinant també una gran part dels nostres esforços en l’organització de la Festa del Mar que inclou la Fira temàtica i que aquest any arribarà a la sisena edició; a la Fira d’Estiu i al butlletí per tal de fer arribar a tots els nostres clients les activitats que organitzem, les promocions i novetatats.També és molt important la tasca que fan els informadors de carrer i cal destacar l’edició del mapa d’associats, la guia shopping i la campanya de zones blaves que han tingut molts bons resultats.

Cal afegir també que Rose s’ha posicionat com a referent dels esports nàutics amb l’organització d’esdeveniments nàutics per part del GEN Roses (Grup d’Esports Nàutics), en col·laboració amb l’Estació Nàutica. Es calcula que els que s’han organitzat en els últims cinc anys han generat 21.700 estades que han representat un impacte economic al municipi i al seu entorn de 3’5 milions d’euros.

La feina feta els últims anys és el millor aval que tenim, un treball que sempre ha tingut i te com a objectiu la dinamització de l’oferta de la nostra zona. Hem dut a terme campanyes continuades per promocionar aquesta oferta i atraure més clients i fidelitzar-los. Ens satisfà especialment les que impliquen un compromís social com les que hem dut a terme en col.laboració amb diferents organitzacions solidàries. I també les que han comportat un retorn als nostres clients per la confiança que ens fan, a travésde la Campanya de Nadal, ambel viatge que sortegem cada any.

El comerç de proximitat és clau per al nostre municipi i estem segurs que aconseguirem l’impuls necessari per garantir la seva competitivitat. I tota la nostra oferta turística també s’encamina cada cop més a l’excel·lència, amb un valor afegit que la fa del tot atractiva i única.

Junta i equip del’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i de Roses Comerç