Nous Temps

Miquel GotanegraDesprés de passar una estona a Guillola, un bonic indret del PARC natural de Cap de Creus, vull deixar constància en un breu escrit de quina ha estat la meva reflexió i de quina és la meva opinió sobre els nous temps que estem vivint.

Difícilment tornarem a gaudir d’una època de creixement com la que hi hagut en els últims anys. Hem entrat en nous temps, amb una situació econòmica complicada a causa d’un canvi de cicle, però amb la gran sort de poder disposar d’un entorn privilegiat, tant en natura, com en cultura i gastronomia, i amb la possibilitat de poder practicar tota mena esports. Què més podem demanar d’una destinació turística?

Nous temps en què l’allotjament s’ha convertit en un “comodity” i el que mou són les experiències.

Nous temps en els que els serveis públics són un gran actiu i un dels objectius de l’administració en matèria turística ha de ser el manteniment, la senyalització i la posada al dia, permanentment, de totes les infraestructures i equipaments, ja que cal tenir en compte que són una part molt important del nostre “producte” turístic.

Nous temps en el cal una participació activa de l’empresariat en la promoció de la destinació, un model de promoció público-privada.

Nous temps en què el empresaris d’hostaleria, d’activitats i administracions que gestionen recursos turístics han de ser un sol equip. Cal tenir present que la competència no es troba a la porta del costat. Es tracta de les noves destinacions turístiques.

Nous temps on cal més que mai una forta implicació de tot l’equip de col·laboradors de les empreses turístiques i dels serveis públics.

Autoestima, il·lusió, col·laboració, implicació i esforç. Aquestes són les claus de l’èxit.

Companys, bon estiu.

Miquel Gotanegra

Gerent Grup Terraza