Nova edició a Roses del Taller d’Estudi dirigit als estudiants de Primària

Taller d’Estudi de Roses

El Taller d’Estudi de Roses es porta a terme a l'Escola Municipal, ubicada a dalt del Mercat Cobert

80 alumnes de Primària participaran aquest curs en el Taller d’Estudi organitzat per l’Ajuntament de Roses

Taller d’Estudi de Roses
El Taller d’Estudi de Roses es porta a terme a l’Escola Municipal, ubicada a dalt del Mercat Cobert

El proper dilluns 15 d’octubre, l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses inicia una nova edició del del Taller d’Estudi, activitat que es realitza en horari extraescolar i ofereix als participants dues hores setmanals d’estudi. Les sessions es realitzaran fins al mes de juny, són gratuïtes i estan adreçades a alumnes de 3r a 6è de primària seleccionats per les pròpies escoles en funció de les necessitats detectades.

El taller d’estudi es formula com una activitat de suport a la tasca  escolar, en coordinació amb les escoles, orientat a afavorir els hàbits d’organització i estudi i de planificació de la tasca dels alumnes. Al llarg de les sessions, els monitors encarregats del taller orienten els alumnes com estudiar o fer els deures, resolen dubtes que els puguin plantejar, etc, amb l’objectiu d’afavorir l’èxit escolar, potenciant la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat.

El total d’infants que participen enguany en aquest proposta és de 80, pertanyents de les escoles Montserrat Vayreda, Narcís Monturiol, Vicens Vives i Els Grecs. 40 d’ells són de cicle superior (5è i 6è) i els 40 restants de cicle mitjà (3r i 4t). Cada cicle es distribueix en grups de 10 alumnes per facilitar una atenció més propera i personalitzada i disposen d’un monitor titulat per grup i d’un supervisor pedagògic que coordina les activitats.

Aquesta iniciativa té el seu origen en el tallers d’estudi assistit que durant sis cursos consecutius (2006 a 2012) es van portar a terme a Roses, emmarcats en el que fou el Pla Educatiu d’Entorn. L’èxit i resultats assolits amb la proposta, valorada molt positivament per part de la comunitat educativa rosinca, va motivar que l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament reprengués l’experiència durant el curs 2013-2014 dins el Pla Educatiu Municipal.