Nova edició de la Taula de Formació i Ocupació Juvenil de l’Alt Empordà

Taula de Formació i Ocupació Juvenil de l’Alt Empordà
Un moment de la Taula de Formació i Ocupació Juvenil de l’Alt Empordà portada a terme a la seu del Consell Comarcal

Les dades de l’atur juvenil i el fracàs escolar encoratgen a seguir convocant aquest tipus de jornades amb l’objectiu de millorar la formació i l’ocupació juvenil

Aquest passat dimarts es va portar a terme una nova edició de la Taula de Formació i Ocupació Juvenil que impulsa l’Oficina Jove. La trobada va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal amb la participació d’una quarantena de persones, totes relacionades d’una manera o l’altra amb el jovent (educadors socials, tècnics de joventut, dinamitzadors o inseridors laborals).

La jornada va estar fonamentada en dues dinàmiques participatives per tal de generar debat i treure algunes conclusions entorn de les necessitats formatives i d’ocupabilitat dels joves de la comarca.
Promoguda pel Consell Comarcal, aquesta iniciativa va néixer per donar eines i escoltar les necessitats d’aquells que treballen en contacte directe amb els joves.

La taula vol fer front a la realitat que viu el jovent de la comarca. Les dades de l’atur juvenil i el fracàs i abandonament prematur de l’escola encoratgen a seguir convocant aquest tipus de jornades amb l’objectiu de millorar la formació i l’ocupació juvenil tot creant itineraris de transició entre el món educatiu i el treball.

La primera de les dinàmiques va anar a càrrec de les tècniques del Servei de Treball Jove, Bea Prado i Maria Aguilar. Es van formar quatre grups que van treballar per concretar els reptes comarcals en quant a la formació i l’ocupació. Com a punt d’inici es van donar algunes de les necessitats i mancances que es van fer evidents a la darrera edició de la taula.

Per intentar donar de resposta a tots aquests reptes comarcals s’ha creat una segona dinàmica impulsada per la formadora i emprenedora, Maria Batet.