Nova edició del Voluntariat per la llengua a Roses

El Teatre Municipal de Roses serà l’escenari de la presentació d’una nova edició del Vooluntariat per la Llengua que anirà a càrrec de l’Oficina de Català de la Vila.

Un acte que es portarà a terme el dimecres dia 28 de novembre a les 19.30 hores.

Tot seguit de la presentació, Eduard Carbonell, catadràtic d’Història de l’Art de la Universitat de Girona, oferirà una conferència sota el títol “El monestir de Sant Pere de Rodes i l’inici de l’arquitectura romànica a Catalunya”.

Seguidament, i per cloure l’acte, els assistents podran gaudir d’un petit refrigeri.

Què és Voluntariat per la llengua?

Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l’ús social del català que neix al Consorci Per a la Normalització Lingüística (CPNL) l’any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l’impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.

Quin objectiu té?

L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Qui pot ser voluntari?

Totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

Qui pot ser aprenent?

Totes les persones majors d’edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social