Nova edició a Roses del programa “L’aventura de ser pares”

Programa “L'aventura de ser pares”

“L’aventura de ser pares” ofereix pautes educatives a les famílies amb fills i filles de 6 a 10 anys

Programa “L'aventura de ser pares”L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses impulsa una nova edició de “L’aventura de ser Pares”, un programa adreçat en aquesta ocasió a les famílies amb fills de 6 a 10 anys, que aportarà coneixements i obrirà la reflexió sobre aspectes relacionats amb la cura, l’educació i la socialització dels infants. Les activitats, que són gratuïtes, tindran lloc entre els mesos de gener i abril a les escoles Montserrat Vayreda, Els Grecs i Centre Escolar Empordà.

Com entendre el comportament dels infants, millorar la comunicació amb ells, resoldre conflictes, potenciar la confiança, organitzar la vida quotidiana familiar, ajudar els fills a resoldre els seu problemes o afavorir la seva autoestima i expressió emocional, són alguns dels temes que es tractaran al llarg del programa.

La metodologia que se seguirà serà la realització de sessions grupals, participatives i dinàmiques, plantejades com un espai on compartir les experiències de pares, mares i tutors. Aquest intercanvi es complementarà amb les aportacions d’un professional que oferirà  estratègies personals, emocionals i educatives per dur a terme un paper educatiu de manera positiva, millorar la comunicació i la relació amb els fills i garantir-ne el seu benestar.

El programa consta d’11 sessions, dues de les quals seran conjuntes entre pares/mares i fills/es.
A l’escola Montserrat Vayreda, tindran lloc els dijous entre el 26 de gener i el 6 d’abril, de 15 a 16.30 hores, i estan adreçades a famílies de 1r i 2n curs de primària.
A l’escola Els Grecs, es realitzaran amb el mateix horari, els dimarts entre el 24 de gener i el 25 d’abril, per als cursos de 1r a 4t de  primària.
I al Centre Escolar Empordà, tindran lloc els dimecres del 25 de gener al 5 d’abril, de 15 a 17 hores, per a famílies de 1r, 2n, i 3r de primària.

Per participar en aquesta activitat, que és gratuïta, cal inscriure’s prèviament a cadascuna de les escoles on es realitzen les activitats. La data límit d’inscripció és el divendres 20 de gener.