Nova època dels ‘Entramuntanats’

‘Entramuntanats'

El xef Jaume Subirós, a l 'esquerra, inaugurarà la nova època dels ‘Entramuntanats'

Els ‘Entramuntanats’, l’Associació d’Empordanesos a Barcelona portaran a terme una trobada mensual amb un dels millors cuiners empordanesos a l’Hotel Barcelona 1882

Els ENTRAMUNTANATS, l’Associació d’Empordanesos a Barcelona, que exerceix d’ambaixada ‘virtual’ a la capital des de fa 25 anys, acaba d’anunciar canvis fonamentals en les seves activitats.
Dirigida des del mes de febrer per una ‘Junta Gestora’, formada per Jordi Jordà, Thomas Spieker (Entramuntanats de l’Any 2018), Assumpció Vives, Carme Oliveras i Jaume Casamort, han decidit intensificar la seva ‘promoció dels valors i les peculiaritats de l’Empordà i de l’esperit entramuntanat‘, a través d’un dels seus valors més en boga – la gastronomia. A partir d’ara, enlloc de convocar cada mes a tots els empordanesos que viuen i treballen a Barcelona a un restaurant diferent de la ciutat, portaran, cada mes, a un dels millors cuiners empordanesos a la seva nova ‘seu’ – l’Hotel Barcelona 1882, ubicat al carrer Còrsega 482 – perquè ofereixi, allà mateix, una mostra del seu art i ofici. Al mateix temps, ampliaran el ventall dels participants també a tots els enamorats de l’Empordà, per convertir així els ‘Sopars Entramuntanats‘ en veritables esdeveniments culinaris d’alçada a la Ciutat Comtal.

Jaume Subirós, primer xef convidat

El cuiner que ha acceptat el repte d’inaugurar aquesta ‘nova època’ d’Entramuntanats és en Jaume Subiròs, del Restaurant Motel Empordà. El proper dimarts, 3 de desembre, oferirà el seu menú:

  • Naps de Capmany amb formatge blau Cingles de Bertí
  • Ravioli d´escamarlans a la tomata i tapioca
  • Royal d’ànec pequinès amb ‘chutney’ de pera
  • Taps dolços de Cadaqués al rom
  • Petita degustació de xocolata negra, tradicional dels Entramuntanats

El Celler JOC de Jordi Oliver Conti, primer patrocinador dels vins

L’àpat serà ‘ruixat’ amb els vins ‘De Cap a Peus’ (blanc) i ‘9SET2’ (negre) del Celler JOC del reconegut viticultor empordanès Jordi Oliver Conti.

L’Empordà, mitjà patrocinador

El Setmanari ha volgut estar molt a prop d’aquesta nova època dels Entramuntanats i traslladarà als seus lectors, cada mes, un resum complet de l’esdeveniment gastronòmic.

Gregory Abella i Carles Roig, cuiners de febrer i març

Després d’una petita pausa al gener (degut a la ‘ressaca’ nadalenca), el sopar del mes de febrer tindrà lloc el dilluns, dia 3 i anirà a càrrec d’en Gregory Abella del Restaurant Falconera de Roses, el millor cuiner d’arrossos de les comarques gironines. Al llarg d’aquest sopar, també tindrà lloc el lliurament del premi ENTRAMUNTANAT DE L’ANY. El mes de març, el ‘sopar entramuntanat‘ tindrà lloc el dimecres, dia 4 i serà cuinat per en Carles Roig del Restaurant Can Cervera de Roses, un clàssic de la carn a l’Empordà.