Nova executiva de la JNC de les Comarques Gironines

La federació de les comarques gironines de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha escollit en una assemblea a Borrassà (Alt Empordà) el nou consell territorial, l’òrgan executiu de l’organització política juvenil més important del país per al nostre àmbit territorial

assamblea_jnc_altempordàXavier Pacheco, de Sant Hilari Sacalm (la Selva) va sortir reelegit coordinador territorial gironí a l’assamblea de la JNC feta a Borrassà, l’Alt Empordà. En la mateixa assamblea es va escollir l’equip executiu que l’acompanyarà durant el mandat, de dos anys.

La llista de membres comença amb el president de l’assemblea territorial que és Joaquim Bohils i la secretària de la mesa, Carme Tàpia. L’equip el completen Pol Xart com a responsable d’acció política i organització, Ivan Monforte com a responsable de noves tecnologies i Cristina Vicens i Agustí Mas, com a responsables de comunicació. També formen part del consell territorial, pel fet de ser membres del Consell Executiu Nacional de la JNC, Miquel Serradesanferm i Sergi Miquel. La llista continua amb els caps dels col·lectius comarcals: Anna Jorquera (Alt Empordà), Adrià Tauler (Baix Empordà), Adrià Guinó (Gironès), Jordi Gumí (Ripollès), Anna Cornellà (Selva Interior) i Joel Comas (Selva Marítima). Properament s’escolliran els caps comarcals de la Garrotxa i del Pla de l’Estany, que s’incorporaran al consell. Pel fet de ser cap del Grup d’Acció a la Universitatde Girona, Sandra Boada també n’és membre, igual de Joan Manso, del Comitè d’Arbitratge,Mediació i Disciplina de la JNC. Tots els membres d’aquesta consell territorial de la federació de comarques gironines també formaran part del consell de federació gironina de Convergència Democràtica de Catalunya.

Va obrir l’acte la cap del col·lectiu comarcal de l’Alt Empordà i també regidora d’Esports i Joventut a l’Ajuntament de Roses, l’Anna Jorquera, la qual va manifestar que estava molt orgullosa de poder rebre a la comarca als membres de la JNC vinguts de la resta del país. Ella mateixa va comentar: “només porto dos mesos en el càrrec, però tant jo, com el meu equip, tenim moltes ganes d’arrancar amb les activitats que estem preparant.”

El president del consell territorial, Xavier Pacheco, ha descrit l’equip dient: “Tinc molta fe quedurant aquests dos anys farem molta feina i tinc molta fe en la gent que m’envolta per fer-la”. Així mateix ha destacat que “veníem de quatre anys de no tenir estructura territorial i durant els darrers dos anys ens hem encarregat de muscular i consolidar la demarcació. Ara toca consolidar-la molt més i cal passar a tenir discurs i activitat”. A més, Pacheco confia que durant aquest primer trimestre del 2013 ja es posaran en marxa els col·lectius de la JNC a la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

A l’assemblea d’avui també hi ha sigut present la presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Marta Pascal, que ha destacat la “responsabilitat social històrica que té la joventut del país en el procés d’emancipació encetat”. També ha participat a l’assemblea l’alcalde de Borrassà i president comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya, Ferran Roqué, que ha posat en relleu la incertesa econòmica que suposa formar part d’Espanya i ha recordat que amb set anys d’independència, Catalunya podria resoldre l’endeutament.

A part d’escollir els membres d’aquest òrgan executiu, a l’assemblea que s’ha fet a Borrassà també s’ha presentat el pla de treball de la JNC de les comarques gironines per als propers anys. S’enfocaran amb un equip estructurat amb unes tasques molt definides amb l’objectiu d’augmentar el nombre de militants, donar suport als col·lectius locals i comarcals i millorar la comunicació del missatge independentista de l’organització. Així, es farà un esforç específic en el marc de la Universitat de Girona.

Dins d’aquesta línia, el passat dia tres de gener a Roses es va celebrar assamblea local per tal d’aprovar el nou organigrama que permetrà començar a treballar i desenvolupar activitats en els àmbits econòmics, polítiques joventut, militància, comunicació i relacions institucionals.