Nova exposició d’Empordoneses

Empordoneses 2018

‘Aforisme: Consideracions estètiques entorn del canvi climàtic’ és l’exposició principal d’Empordoneses 2018

Empordoneses 2018Demà dissabte, 10 de març, a les 13 hores s’inaugura a la Casa Empordà de Figueres l’exposició principal del cicle Empordoneses 2018. Sota el títol ‘Aforisme: Consideracions estètiques entorn del canvi climàtic’, una trentena d’artistes de reconeguda trajectòria i pertanyents a diferents disciplines (pintura, escultura, instal·lació, etc.) reflexionaran, a través de les obres que presenten, sobre l’impacte del Canvi Climàtic en la nostra societat. Les peces es combinaran amb escrits de científics mediambientalistes per contrastar l’art amb les dades objectives que ofereix la ciència sobre aquest preocupant tema. També aquell dia, es presentaran els treballs que els estudiants de diferents instituts de la comarca han dut a terme vinculats a aquest tema i que són el resultat d’un treball previ fet a les aules.

A la inauguració es comptarà amb la presència de Marta Felip, alcaldessa de Figueres; Sònia Martínez, Consellera de Cultura Comarcal; i Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses. Farà la glosa Marta Pol Rigau, comissària, investigadora i membre d’ARBAR.. Durant l’acte està previst portar a terme dues accions dels artistes Ramon Guimaraes i Josep Masdevall.

  • Artistes que exposen obra: Mònica Grygier, Elena Font Rodà, Ester Baulida, Fiona Morrison, Pilar Farrés, Tatiana Blanqué, Juliette Murphy, Rosa Pascual, Michelle Wilson, Guillermo Basagoiti, Sebi Subirós, Mireia Coromina, Isabel Carballo, Isabel Banal, Clara Garí, Irene Gras, Ramon Guimaraes, Josep Masdevall, Grup Trenant, Pep Aymerich, Lluís S Bosch i Marta Pol Rigau.
  • Amb textos dels científics mediambientalistes Josep Maria Dacosta, Marta Ball-llosera, Carles Bayés, Jordi Sargatal i Josep Peñuelas Reixach.
  • Instituts participants: Institut Narcís Monturiol, Institut Castelló d’Empúries, Institut de La Jonquera, Institut Ramon Muntaner, Institut Alexandre Deulofeu, Escola La Salle, Institut Illa de Rhodes, Escolàpies Figueres. Iniciativa del Grup Trenant /Grup de treball de Visual i Plàstica intercentres de l’Alt Empordà).**

La mostra es podrà visitar fins al 14 d’abril de dimarts a dissabte de 9.30 a 14h i de 16 a 18h; i els diumenges i dilluns de 10 a 14h.