Mes de paraules

Nova jornada entre alumnes de FP de l’institut Illa de Rodes amb empresaris de l’Alt Empordà

Institut Illa de Rodes
Moment en el que el personal del GEN Roses presentava les activitats que porten a terme al Grup d'Esports Nàutics, amb el el coordinador de la Formació en Centres de Treball (FCT) de l’institut Illa de Rodes, Tavi Llorente / Foto: Institut Illa de Rodes

Una nova trobada entre alumnat i empresariat de la comarca que va organitzar l’institut Illa de Rodes dins el Cicle de Grau Mitjà de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure

El Departament de Cicles de Formació Professional de l’Institut Illa de Rodes va organitzat una nova jornada, aquest passat dijous, 27 d’abril, destinada a afavorir la relació entre l’alumnat i les empreses, clubs i entitats de l’entorn empresarial de la comarca. Enguany han estat els i les alumnes de primer curs del Cicle de Grau Mitjà de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure els que han participat a la jornada.

La finalitat és facilitar el coneixement mutu entre alumnes i empreses, clubs i entitats de cares a formalitzar acords de Formació als Centres de Treball (pràctiques). Aquesta és una part molt important del currículum formatiu amb avantatges tant per l’alumnat com per les empreses. Al mateix temps es vol incrementar el vincle entre l’Institut i l’entorn productiu empresarial tant per tenir en compte les necessitats de les empreses com per facilitar la inserció laboral de l’alumnat.

L’acte el van inaugurar la regidora de Joventut, Verònica i Medina, i el regidor d’Ensenyament, Marc Danés (Ensenyament, Sanitat i Economia i Hisenda), els quals van destacar la importància de la Formació Professional i la col·laboració de l’Ajuntament de Roses amb l’Institut Illa de Rodes.

Tot seguit, la directora de l’Institut Illa de Rodes, Esther Renart, després de donar la benvinguda i agrair la presència dels regidors, de les empreses i entitats assistents, va reclamar, un cop més, la necessitat d’ampliar el centre educatiu per cobrir adequadament la demanda de places.

Finalitzats els parlaments, les diferents entitats presents van exposar les activitats que duen a terme per si poden interessar al  s’han presentat i han exposat les activitats que poden interessar als alumnes.

Finalment els alumnes s’han pogut entrevistar amb les que han despertat el seu interès i entregar el seu currículum vitae, facilitant l’entesa i el coneixement mutu que possibiliti l’establiment de l’Acord de Formació en Centres de Treball (FCT), és a dir, les pràctiques en el lloc de treball.

Empreses, clubs i entitats col·laboradores

Les empreses, clubs i entitats convidades a l’acte pertanyen al sector del turisme actiu i es dediquen a organitzar activitats al medi natural, tant aquàtic com terrestre per a grups.

Entre les que col·laboraran amb la FCT hi van assistir el GEN Roses, “Bicicletas y Rutas”, també de Roses, a més de “A Dos Veles”, “I.M.P.U.L.S.E.”, “Aram Empordà” i “FASE WIND”, dedicades als esports nàutics i al lleure esportiu.

Cal destacar que en tres de les empreses presents a l’acte hi havia exalumnes del cicle de grau mitjà de Guia al Medi Natural, que deixa palès l’elevada inserció laboral que s’assoleix en aquest Cicle de Grau Mitjà de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure.

Pràctiques formatives no remunerades, però una bona oportunitat d’entrar en el mercat laboral

La Formació al Centre de Treball no és remunerada i és una bona oportunitat per les empreses, clubs i entitats per captar futur personal qualificat, col·laborant en la formació del/de la jove tècnic/a i oferint l’accés a la seva primera ocupació.

Les qualificacions professionals que resulten dels cicles d’esports impartits a l’Institut Illa de Rodes (“Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure” i “Ensenyament i Animació Socioesportiva”) sintonitzen plenament amb el principal pilar econòmic de la comarca: el turisme, i en especial el turisme actiu esportiu i de natura, amb una accentuada sensibilitat envers els nostres paisatges, la nostra cultura i el nostre patrimoni cultural, històric i natural.