Nova màquina de radiologia digital a l’Hospital de Figueres que millora el seguiment dels casos de la Covid-19

Hospital de Figueres
La nova màquina de radiologia digital més precisa que ajudarà en el seguiment dels pacients COVID

Aquest aparell del que disposa l’Hospital de Figueres és també més segur i confortable, ja que gràcies al suport telescòpic s’adapta a les persones amb mobilitat reduïda o enllitades

El servei de Radiologia de l’Hospital de Figueres disposa d’una nova màquina de radiologia digital més precisa que la que hi havia ara, gràcies a la tecnologia avançada del detector que té més qualitat d’imatge. És més segura, perquè permet regular les dosis de radiació en funció de les característiques físiques del pacient, i en disposar d’un suport telescòpic suspès del sostre s’adapta millor als pacients amb mobilitat reduïda o enllitats sense obligar-los a adoptar posicions forçades, a més de facilitar la feina del tècnic de Radiologia. Finalment, és més completa, en incorporar el sistema de telemetria per a realitzar estudis de columna completa i membres inferiors.

Per tot plegat es tracta d’un aparell que obté imatges de gran qualitat, la qual cosa facilita molt el diagnòstic al radiòleg, i que s’incorpora per fer front a les noves necessitats generades per la pandèmia del coronavirus, en què les radiografies de tòrax són claus per al seguiment i avaluació dels pacients diagnosticats de la COVID-19.

L’adquisició i instal·lació de la nova màquina de radiologia digital, juntament amb la reforma de la sala per adequar-la a les característiques de l’aparell, ha tingut un cost de 200.000 euros.

Aquesta màquina està situada a la planta de Radiologia i se suma a les dues que ja hi ha de característiques similars als serveis d’Urgències i de Consultes Externes. D’aquesta manera, en cas de produir-se una nova crisi sanitària a l’Alt Empordà, l’Hospital de Figueres està més preparat i té més capacitat per assistir la població que resulti infectada de la COVID-19.