Noves Experiències educatives extraescolars pels infants i joves de Primària de Roses

Aprenem Jugant
Uns dels tallers de l'Aprenem Jugant que es van fer al col·legi Narcís Monturiol al 2013

Roses inicia un nova programació de l’Aprenem Jugant dirigides als estudiants de Primària

Aprenem Jugant
Uns dels tallers de l’Aprenem Jugant que es van fer al col·legi Narcís Monturiol al 2013

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses organitza aquesta tardor la tercera edició del programa Aprenem Jugant, en el qual s’engloben diferents activitats formulades des de l’àmbit de l’educació no formal amb l’objectiu de donar resposta a les curiositats d’infants i joves, tant dins com fora de l’horari escolar.

Pel que fa a les activitats extraescolars, el programa consolida els tallers que van assolir un major èxit durant les dues edicions realitzades el passat any, les quals van aplegar un total de 567 infants i joves participants i van assolir una molt bona valoració. A més, l’oferta s’amplia a la la participació activa de pares i mares, que podran acompanyar els seus fills i filles en el transcurs dels diferents tallers (prèvia inscripció).

Totes les activitats han estat formulades d’acord a una clara base educativa, i seran dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d’edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

Els diferents tallers i activitats tindran lloc els dissabtes compresos entre el 15 de novembre i el 13 de desembre. Les inscripcions varien en funció de l’activitat (veure quadre adjunt) i es podran realitzar a les oficines de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament (pl. Catalunya, 8, 1r pis. Horari de 10 a 14 h). Els models d’inscripció i la informació completa dels tallers es poden trobar a la pàgina web municipal www.roses.cat. Totes les activitats són gratuïtes.

Pensant en les famílies, s’incorporen també al programa dues xerrades que tindran lloc el 29 de novembre, plantejades de manera interactiva per tal que els pares i mares assistents puguin, si ho desitgen, interaccionar amb la ponent. La Dra. Rosa Jové, torna a visitar Roses després de la xerrada que oferí el passat any i que aplegà més de 100 assistents. En aquesta ocasió parlarà sobre el son infantil (etapa de 0 a 6 anys) i, en una segona activitat, sobre la resolució de conflictes entre pares i fills.

Pel que fa a les activitats que l’Aprenem Jugant ofereix dins l’horari lectiu a escoles i instituts del municipi, durant aquest primer trimestre del curs s’estan desenvolupant diferents activitats complementàries a l’ensenyament reglat i curricular de l’aula, com l’activitat “Animals del passat”, “Un hort al teu balcó”, la “Cistella del port”, aules de natura, i obres de teatre interactives.

Podeu consultar el programa d’activitats complet en el quadre següent:

ACTIVITAT Data realització activitat Inscripcions Data sorteig (si s’escau) Data llistat admesos/exclosos
Taller Il.lusionisme 15 i 22 novembre

Del 3 al 6 de novembre de 2014

11 de novembre de 2014

12 de novembre de 2014

Taller CSI 15 novembre
Taller  de la Cèl.lula
Taller “Ens enlairem”
Taller “Contaminació Marina” 22 de novembre

Del 10 al 13 de novembre de 2014

18 de novembre

19 de novembre

Taller “Extranyes Criatures” 29 de novembre

Del 17 al 20 de novembre de 2014

25 de novembre

26 de novembre

Taller interactius dels sentit
Taller “Investiga amb l’olfacte”
Taller “arbres que parlen d’edat
Retalls de Biodiversitat 13 de desembre

De l’1 al 4 de desembre

9 de desembre

10 de desembre