Noves mesures fiscals de l’Ajuntament de Roses davant l’afectació de la Covid-19

Mesures fiscals de l’Ajuntament de Roses davant l’afectació de la Covid-19

Roses aplica una reducció del 100% de la taxa de residus i ocupació de la via pública durant l’estat d’alarma als establiments comercials

L’Ajuntament de Roses ha activat un paquet de mesures fiscals per flexibilitzar els terminis dels pagaments tributaris dels contribuents i fer front a l’impacte econòmic i social provocat per la crisi sanitària de la COVID-19. Les darreres mesures aprovades centren l’atenció en l’activitat comercial de la població, una de les més afectades per la situació actual.

Així doncs, tant la taxa per recollida, tractament i eliminació de residus comercials, com la taxa per ocupació comercial de la via pública, reduiran el 100% de la quota durant els dies en què els establiments no hagin pogut exercir la seva activitat com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma. Aquesta reducció s’aplicarà a locals comercials o de restauració, així com a les parades del mercat setmanal i del mercat cobert.

Aquestes mesures se sumen a les ja aprovades pel consistori rosinc el passat 3 d’abril, les quals contemplaven ja l’ajornament dels terminis de pagament de la majoria de taxes i tributs municipals. En aquest sentit, el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, assenyala que “des de l’Ajuntament de Roses hem creat un primer paquet amb dotze mesures fiscals que permetran recolzar amb ajudes i bonificacions als ciutadans i empreses de Roses. Volem transmetre un missatge de tranquil·litat ja que seguim treballant per emprendre noves iniciatives per ajudar als sectors econòmics i socials del municipi”.

Podeu consultar la totalitat de mesures fiscals aprovades fins ara clicant AQUÍ.