Oberta la convocatòria dels Premis Princesa de Girona 2016, adreçada a joves amb talent i iniciativa

Premis Fundació Princesa de Girona 2016
Premiats en Edicio Premis FPdGi 2015

El rosinc Mohamed El Amrani i Olga Felip són alguns del premiats que han estat distingits per la Fundació Princesa de Girona en les edicions 2014 i 2015

Premis Fundació Princesa de Girona 2016
Premiats en Edicio Premis FPdGi 2015

La convocatòria dels Premis Fundació Princesa de Girona 2016 es mantindrà oberta fins el proper 30 de novembre, data límit en què totes les persones interessades poden presentar la seva candidatura a través de la pàgina web de la Fundació Princesa de Girona. El lliurament dels premis tindrà lloc a Girona a finals del mes de juny.

La Fundació convoca, per setena vegada, aquests premis amb la voluntat de promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç, en àmbits com la recerca científica, la creativitat artística, la solidaritat i el desenvolupament del talent, de joves emprenedors entre els 16 i 35 anys. Els candidats han de demostrar inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat així com tenir la capacitat d’assumir riscos. En paraules de la directora de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, “es premien joves normals que fan coses extraordinàries i que, d’una manera creativa, poden generar canvis en la societat”.  

Els Premis FPdGi concedeixen cinc guardons: quatre d’individuals, a joves que han desenvolupat projectes o negocis, especialment si aquests han comportat dificultat o risc i que, d’aquesta manera, han estat capaços d’induir, de manera creativa, canvis positius en la societat; i un cinquè a una entitat que treballi a favor dels joves, especialment en el foment de l’esperit emprenedor, l’ocupabilitat i la inserció laboral, l’educació i l’èxit escolar, la vocació i el talent.

Dos gironins han estat distingits per la Fundació. El rosinc Mohamed El Amrani va obtenir el 2014 el Premi Social de la FPdGI, mentre que en l’última edició va ser premiada Olga Felip en la categoria d’Arts i Lletres.

Aquestes són les categories:

Reconeix joves amb un talent i una obra prometedora en qualsevol disciplina de les arts i les lletres (cine, teatre, dansa, gastronomia, música, fotografia, pintura, vídeo, arquitectura, moda, escultura, literatura, disseny i altres manifestacions artístiques), que serveixin d’exemple i d’inspiració per a altres joves.

Distingeix la trajectòria de joves amb iniciativa emprenedora que hagin liderat o estiguin impulsant projectes d’empresa originals i viables i que impactin de manera positiva en la societat.

Premia la trajectòria de joves científics, inclosos els que treballen en ciències humanes i socials, amb projectes o experiències que ofereixin un potencial elevat de desenvolupament futur.

 

Aquest guardó vol distingir joves emprenedors socials amb projectes que fomentin la integració de grups marginats o en risc d’exclusió.

Premia la trajectòria destacada d’una entitat que treballi a favor dels joves i, especialment, en el foment del seu esperit emprenedor, l’ocupabilitat i la inserció laboral, l’educació i l’èxit escolar i la vocació i el talent.

Els Premis Fundació Princesa de Girona compten amb un jurat per a cada categoria, format per membres del Consell Assessor de la Fundació, experts externs en la matèria objecte de valoració o  premiats en edicions anteriors, que es reuniran durant el primer semestre del proper 2016 per escollir els guanyadors. La dotació de cadascun dels premis és de 10.000 euros i una reproducció d’una obra de l’escultor espanyol Juan Muñoz.

Les bases de la convocatòria així com els formularis de presentació de candidatures es poden obtenir al web de la Fundació.