Obertura dels centres escolars de Castelló d’Empúries

Obertura dels centres escolars de Castelló d’Empúries
Els centres escolars de Castelló d’Empúries demà, 1 de juny, tornen a obrir les seves portes

A partir de demà, 1 de juny, es podrà tornar a l’escola però sense classes per tal de donar suport als alumnes que canvien d’etapa

Els centres educatius de Castelló d’Empúries ja ho tenen tot a punt per tornar a obrir demà dilluns, 1 de juny, coincidint amb l’entrada a la Fase 2 de la desescalada,  tot i que no tots els cursos tornaran a les aules.
Així, es prioritzarà aquells alumnes de cicle Infantil en que els dos progenitors treballin i aquells estudiants que canviïn d’etapa, els quals podran assistir-hi a l’aula en uns dies concrets.
Cada centre educatiu però, ha establert els dies i les condicions d’obertura pròpia. L’assistència dels escolars és voluntària i es requerirà una declaració responsable dels pares o tutors legals.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha portat, prèviament, una tasca de desinfecció s’han fet les desinfeccions de totes les escoles, mentre que la direcció dels centres han adreçat una carta als pares explicant el protocol de seguretat que s’haurà de seguir per tal de garantir la seguretat de tothom, com ara rentar-se bé les mans abans d’entrar i sortir del centre, disposar de 4m2 per a cada alumne i portar mascareta obligatòriament pels nens i nenes majors de sis anys, com també l’han de portar els mestres i professors. 
S’ha de tenir en compte que no tots els docents podran assistir al centre ja que n’hi ha que són de risc i per tant, no estan autoritzats a tornar-hi. 

Els grups d’alumnes estaran sempre amb el mateix mestre i no es podran trobar evitant així els espais comuns. 

Totes les escoles obriran només de 9 h a 13 hores i sense menjador i els instituts faran hores convingudes, establint cada centre de Secundària el seu propi pla d’obertura.

Pel que fa a la llar d’infants municipal està previst que obri a partir del dia 8 de juny tot i que s’informarà els propers dies de com i en quines condicions ho farà.

Així doncs a partir de l’1 de juny es podrà tornar a l’escola però sense classes i sobretot per donar suport als alumnes que canvien d’etapa.