Obren una nova convocatòria dels ajuts Leader

Ajuts Leader

A l’Alt Empordà hi ha un total de 39 municipis que poden acollir projectes susceptibles de demanar un ajut Leader

Ja s’han publicat les bases de la convocatòria d’ajuts Leader per aquesta anualitat. El Consell Comarcal de l’Alt Empordà acull una de les dues seus de l’ADRINOC, que dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader per crear, millorar i/o ampliar els seus negocis ubicats en qualsevol dels 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès adherits a l’entitat.

Figueres ja ha acollit una sessió informativa sobre els ajuts i encara en resta una altra tindrà lloc el dimecres 11 de desembre a les 10 hores a la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa (Av. Onze de setembre, 22 d’Olot).

Enguany hi ha una dotació prevista per a les empreses o persones emprenedores de l’àmbit territorial d’ADRINOC de 668.642 euros que fomentaran una inversió aproximada d’uns 2MEUR en el territori.

A l’Alt Empordà hi ha un total de 39 municipis que poden acollir projectes susceptibles de demanar un ajut Leader, mentre que a la Garrotxa n’hi ha 21, Osona 6, la Selva 5, Gironès 3 i Pla de l’Estany 1. Es tracta d’uns ajuts destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques en els municipis. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER, que es promouen i gestionen a través de Grups d’Acció Local, com és el cas de l’Associació ADRINOC.

Projectes subvencionables

Es poden acollir a la convocatòria tant projectes de caràcter privat com públic. Pel que fa a la línia d’ajuts per privats es contemplen accions subvencionables com la creació, ampliació o millora d’empreses no agroalimentàries, en el cas de les empreses agroalimentàries el projecte ha de ser inferior als 250.000 euros.

Es fomenten projectes d’inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productes de l’àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin el canvi climàtic d’acord amb els objectius estratègics, recollits en l’Estratègia de Desenvolupament Local d’ADRINOC.

Els criteris objectius també valoren la creació d’ocupació, la disposició d’un projecte de responsabilitat social empresarial (RSE) i que l’empresa estigui promoguda per joves. A l’hora d’avaluar els projectes tenen en compte si el projecte elegible es realitza amb proveïdors locals i si aquest té com a objectiu fer un ús eficient dels recursos o l’estalvi energètic.

A banda de demostrar la viabilitat econòmica del projecte, els barems de l’ADRINOC puntuen si els objectius van en concordança amb els els objectius estratègics de l’entitat o si és un projecte innovador inexistent fins al moment en el municipi.

Les persones que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins al 15 de gener de 2020 i podran contactar amb l’equip tècnic d’ADRINOC per rebre assessorament personalitzat i informació més detallada dels ajuts Leader a Figueres trucant a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà al 972503088) i a través de info@adrinoc.cat.