Les obres del compositor rosinc Josep Cervera interpretades per Christoph Rahn i Santi Escura al Teatre de Roses

Christoph Rahn i Santi Escura

Santi Escura al piano

Christoph Rahn i Santi Escura ofereixen una audició amb obres de Josep Cervera dins “Tarda de clàssics” del Teatre Municipal Roses

Christoph Rahn i Santi Escura
Santi Escura al piano

Josep Cervera, compositor i contrabaixista va néixer a Peralada al 1883. Durant la Guerra Civil la seva família es va traslladar a viure a un mas proper a Roses, població on va morir al 1969.
Anys més tard, al 1987, l’Ajuntament de Roses li va dedicar un homenatge i va posar el seu nom a un carrer de la vila.

I demà diumenge, 19 de febrer, la música de Cervera es tornarà a sentir a Roses gràcies al contrabaixista  Christoph Rahn, i al pianista Santi Escura, els quals, dins el cicle “Tarda de Clàssics”, oferiran un repertori amb de les obres d’aquest rosinc d’adopció, així com d’altres compositors.

Un audició de música clàssica pel qual l’Ajuntament de Roses torna apostar un any més per apropar aquest gènere musical a la ciutadania.

El contrabaixista Cristohph Rahn i el pianista Santi Escura, formen aquest duet on el contrabaix agafa tot el protagonisme com a instrument solista, paper que habitualment està reservat al violí o el violoncel.

I si escoltar un contrabaix en el paper de solista ja és un fet insòlit en els concerts de música clàssica, també ho és que la gran majoria de compositors triats per aquesta ocasió, siguin catalans. Si a més hi destaquem que la gran part de les peces han estat compostes a Roses i que el seu compositor és també de Roses, ens trobem davant d’un fet realment extraordinari i de molt difícil repetició.

La major part de les peces que integraran l’audició són composicions fetes per Josep Cervera i Bret. En aquest concert en tindrem l’oportunitat d’escoltar-ne una petita mostra de 5 peces de la mà de Christoph Rahn, primer contrabaix de l’orquestra OBC a Barcelona i acompanyat al piano de Santi Escura, pianista, compositor, arranjador i professor de música a escoles de música de Figueres i Girona.

Entrada: 8 euros

Durada: 105 minuts