Ocean Nova, primer creuer de la temporada que arriba al port de Roses

Creuer Ocean Nova

El port de Roses incrementa de 5 a 7 escales de creuers respecte a l’any passat i es consolida com a destinació turística de vaixells

Creuer Ocean NovaL’any passat va ser una iniciativa pionera endegada per la Generalitat de Catalunya de portar a Roses creuers com estava fent al port de Palamós. Una iniciativa que ja en el seu segon any com a destinació turística de creuers “es consolida, perquè respecte a l’any passat creixem de 5 a 7 creuers que atracaren a Roses, el que suposarà l’arrbada d’entre 1.300 i 1.500 passatgers al llarg de la temporada”, ha afirmat el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font.

Segons Font, la Generalitat està treballant per garantir la màxima capacitat d’atracció turística a les comarques gironines a nivell portuari, “i hem posat a la Costa Brava en el mercat de les companyies de creuers del món, com es va poder comprovar a la Fira de Miami”.

Les paraules del secretari de Territori i Mobilitat en quant que el port de Roses s’ha consolidat com a destí de creuers és importantíssim per a l’economia de la Vila, com així ha assenyalat l’alcalde Carles Pàramo, “es importantíssim, perquè l’arribada de passatgers beneficia a les empreses de Roses, i el fet que el nostre port sigui el destí de vaixells d’alta qualitat, no d’alt cost, sinó de qualitat perquè venen viatgers específicament a conèixer el nostre país, i això ens situa als catàlegs d’aquest tipus de turisme al nivell ports com el Niza, Saint Tropez o Portofino”.

Ricard Font ha lliurat una metopa commemorativa al capità del creuer Ocean Nova, amb motiu de la seva primera escala al port de Roses. Així mateix, Carles Pàramo i la regidora de Turisme li han fet entrega exemplar del llibre Roses des de l’aire. Per la seva banda, el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Calm, i l’empresari hoteler i representant de la FOEG, Miquel Gotanegra, també li han obsequiat amb d’altres presents.

Durant l’estada de l’Ocean Nova al port de Roses, l’oficina de Turisme de la Vila ha instal·lat un punt d’informació dins el vaixell.

El port de Roses, un nou referent pel sector creuerístic

El port de Roses s’està convertint en un punt d’entrada pels turistes de creuer que busquen destinacions singulars. Aquest enclavament va iniciar l’any passat una nova etapa de regularitat com a port escala que rep tràfic de creuers a la Mediterrània occidental.

Per segon any consecutiu, Roses referma la seva posició com a segon port de creuers de la Costa Brava amb l’arribada de 7 creuers i la visita d’uns 1.300 passatgers al llarg de sis mesos. Comparativament amb l’any passat, el port rosinc rebrà dues escales més i un nombre de passatgers similar a la temporada passada.

TEMPORDA DE CREUERS – PORT DE ROSES
CREUERS DATA MES
Ocean Nova 14 Abril
Royal Clipper 13 Maig
Royal Clipper 15 Maig
Seabourn Legend 21 Juliol
Seabourn Legend 10 Agost
Seabourn Legend 30 Agost
Seabourn Legend 19 Setembre

En el calendari previst per aquest any, la temporada s’avança al mes d’abril i finalitza el mes de setembre. En total arribaran tres vaixells de petit format amb capacitat per a 100 ó 200 passatgers, segons el creuer.

Aquests vaixells que realitzaran un total de set escales a Roses són l’Ocean Nova que ha arribat avui, el Royal Clipper que farà dues escales al mes de maig i el Seabourn Legend que en farà quatre durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Destaca la fidelitat de la companyia de creuers de luxe Seabourn Cruise Line que va visitar la badia de Roses l’any passat amb el Seabourn Quest. A més de l’aposta de les companyies Nova Logistics Ltd. i Star Clippers.

Ocean Nova, dels mars polars a la Mediterrània

L’Ocean Nova ha arribat avui per primera vegada al port de Roses, iniciant la temporada 2013. El creuer, que porta a bord 50 passatgers i 31 tripulants, ha arribat avui a les 10.00 h des del port de Tarragona i a les 16.00 h salparà cap a Marsella (França). L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses ha instal·lat un punt informatiu a bord, per facilitar als visitants la informació relativa a l’oferta gastronòmica, comercial i de visites de què disposa el municipi. Els passatgers han optat per visitar Roses i Cadaqués, i fer una cata de vins al celler Martí Faixó.

L’Ocean Nova es va construir l’any 1992 en unes drassanes daneses per navegar pels mars gelats de Groenlàndia. Actualment, el vaixell especialitzat en la navegació polar ofereix viatges d’expedicions als passatgers que busquen aventures per l’Antàrtida, l’Àrtic, el nord d’Europa i Amèrica del Sud. En la recerca de destinacions singulars la companyia Nova Logistics Ltd. ha decidit oferir als seus passatgers aquesta primavera una aventura per la Mediterrània, i un del punts escollits per visitar ha estat el port de Roses.

El viatge que tindrà una durada d’onze dies va començar a Barcelona, Tarragona i avui a Roses, i continuarà la seva ruta cap a Marsella, Porqueroles, Niça, Gènova, Portofino, Livorno, Bastia, Portoferraio i Civitavecchia (Roma), on finalitzarà.

Les característiques tècniques d’aquest vaixell són una eslora de 73 m, una mànega d’11 m i un calat de 4 m. L’Ocean Nova disposa d’una gran sala panoràmica per contemplar l’exterior, un restaurant amb un àmplia varietat gastronòmica, una biblioteca i sala d’exercicis, entre d’altres serveis.

Costa Brava Cruise Ports abandera Roses i Palamós
Les institucions catalanes estan duent a terme una important tasca de potenciació de l’activitat de creuers dels ports catalans en els principals fòrums de la indústria creuerística arreu del món. La marca Costa Brava Cruise Ports és la suma dels esforços de Ports de la Generalitat, els ajuntaments de Roses i Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i les cambres de Comerç de Girona i Palamós per promocionar els ports de Roses i Palamós i la seva destinació turística en un sector que creixerà a la Mediterrània.

En aquest context d’impuls a l’activitat creuerística, els ports de Roses i Palamós es van promoure conjuntament el mes passat a la fira internacional més important del sector Seatrade Cruise Shipping Miami, a  Miami Beach (Estats Units), sota la marca Costa Brava Cruise Ports. A la fira es van establir contactes amb les principals navilieres americanes, empreses consignatàries, associacions del sector i operadors turístics, i els ports de Roses i Palamós van tenir molt bona acollida en aquest certamen.