Ofegament mortal a la platja del Morer de Llançà

Home de 75 anys ofegat a la platja de Llançà

Dues ambulàncies i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaça fins al lloc dels fets

Amb la d’ahir, ja són 17 les persones mortes aquest estiu a les platges catalanes

Un home de 75 anys d’edat i nacionalitat espanyola va morir ahir al matí ofegat a la platja del Morer de Llançà.

L’avís al telèfon d’emergències 112 es va rebre a les 11.16 hores. La persona que va donar l’avís va informar que havien tret de l’aigua un home inconscient i l’estaven intentant reanimar a la sorra.

Aquesta platja no disposa de servei de socorrisme i van ser altres banyistes els que van començar l’atenció a la persona fins a l’arribada dels serveis d’emergències. Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar al lloc amb dues unitats terrestres i un helicòpter. El personal mèdic va realitzar maniobres de reanimació durant una hora i mitja però aquestes, finalment, van resultar infructuoses.

Fins al lloc també es van mobilitzar una patrulla dels Mossos d’Esquadra i efectius de la policia local de Llançà. La Guàrdia Civil es va fer càrrec de les diligències.

Amb la d’ahir, ja són 17 les persones mortes aquest estiu a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de Protecció Civil https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/ on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, els serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.