Òmnium va recollir ahir a Roses signatures per l’amnistia i l’autodeterminació

Òmnium Alt Empordà
Un dels punts de la recollida de signatures es va instal·lar a les portes del Mercat Municipal

Recollida de signatures amb l’objectiu que es pugui al Congrés dels diputats la Llei d’Amnistia, de la qual el Parlament de Catalunya ja ha aprovat una proposta de resolució

Òmnium està portant a terme durant aquests dies una campanya de recollida de signatures a favor de l’amnistia i el dret d’autodeterminació. I després de passar dissabte per Figueres, l’Escala i Castelló d’Empúries, aquesta campanya que va arribar ahir al matí a Roses, on es van instal·lar dos punts, un a les portes del Mercat Cobert  (d’11 a 13h) i un segon a la plaça Sant Pere (de 12 a 14h).

El motiu de recollir aquestes signatures “és que per tal que es pugui debatre al Congrés dels diputats aquesta Llei d’Amnistia, de la qual el Parlament de Catalunya ja ha aprovat una proposta de resolució, es necessita el suport de la ciutadania”, va afirmar Imma Carrión, membre d’Òmnium Alt Empordà.

Carrión va afirmar que amb l’aprovació d’aquesta Llei d’Amnistia “és la manera en què es tancaran tots els temes que hi ha pendents tant de presos polítics com dels exiliats, així  i com tots els temes que hi ha encausats i es doni per finalitzat la judicialització dins la política”.

I ahir un total de 200 rosincs i rosinques van signar en suport de l’amnistia i el dret d’autodeterminació. Xifra que va superar les 130 aconseguides el dia anterior a Figueres.

Des d’Òmnium està previst donar continuïtat a la campanya durant les properes setmanes arreu de Catalunya, instal·lant a Roses un punt fixe que es donarà a conèixer en els pròxims dies.