Onze anys de la festa de la Tirada de l’Art de Roses, tot un homenatge i reconeixement a la gent gran de la Vila

Tirada de l’Art de Roses

Diferents moment de la Tirada d'Art organitada pels pescadors de Roses per celebrar la festivitat de Sant Pere

Ahir, 29 de juny, els pescadors de Roses van celebrar la festivitat de Sant Pere amb una nova demostració de la Tirada de l’Art (modalitat de pesca que es feia abans des de la sorra de la platja), la qual esdevé “una jornada de gaudiment, de platja, de distesa, de platja i, sobretot, d’amics”

Tirada de l’Art de Roses
Diferents moment de la Tirada d’Art organitada pels pescadors de Roses per celebrar
la festivitat de Sant Pere

 

Antoni Abad és un enamorat del seu poble, però sobretot, de la seva professió, i amb ell, des que és el president de la Confraria de Pescadors de Roses, la festa de la Tirada de l’Art s’ha convertit en tota una tradició.

Tant, que ja són 11 anys les que es porta a terme la Tirada de l’Art, ja que “per nosaltres és un plaer obrir el nostre món a tota la gent, sigui de casa o sigui de fora, perquè al cap i a la fi és el tarannà del pescador, ser obert mostrant com es pescava abans i oferint una sardinada a tothom que s’apropa a veure aquesta modalitat antiga que es feia des de la mateixa sorra de la platja”, va manifestar Antoni Abad durant la celebració de l’onzena edició de la Tirada de l’Art per celebrar la festa dels pescadors de Roses durant la diada de Sant Pere.

La celebració de la festivitat de Sant Pere es va encetar, com en els darrers anys amb unes paraules de presentació de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i de benvinguda del propi Patró Major, Antoni Abad, per tot seguit ser beneïda, la festa, pel mossèn Josep Puig.
I sense més dilació es va procedir a la Tirada de l’Art mentre el grup dels Pescadors de la Badia de Roses delectaven al personal amb les seves havaneres.
Finalitzada la pesca, els centenars d’assistents que hi havia a la platja del Rastrell (davant el Si Us Plau) van poder gaudir d’una sardinada gentilesa de la Confraria de Pescadors de Roses.

Reconeixement a la gent gran

Antoni Abad va afirmar que aquesta festa de la Tirada de l’Art “és, també, un reconeixement a la nostra gent gran, perquè la feina que va desenvolupar en el seu dia l’estem gaudint  ara amb unes d’instal·lacions i d’altres moltes coses que si no hagués estat pel esforç d’aquesta gent gran nosaltres no podríem gaudir”, remarcant que “aquesta Tirada de l’Art esdevé una jornada de gaudiment, de platja, de distesa, de platja i d’amics, sobretot d’amics fent, en definitiva, estrènyer els lligams entre la gent del nostre poble”.

“Una de grossa” per celebrar el centenari de la Confraria de Pescadors de Roses

Al 2021 la Confraria de Pescadors de Roses celebrarà el centenari de la seva fundació “per la qual cosa volem organitzar una sèrie d’esdeveniments al llarg de l’any, i un d’aquestes accions serà, evidentment la Tirada de l’Art, i no puc avançar res, però farem una de grossa, segur”.

Col·laboració estreta entre l’Ajuntament de Roses i els Pescadors de la Vila

El Patró Major no vol posar-se cap mèrit en les accions que impulsa la Confraria de Roses “perquè jo només soc la cara visible, però són els pescadors, tant jubilats com en actiu els que organitzen i treballen per fer realitat aquesta Tirada de l’Art, la qual estan desitjant que arribi per rememorar vells temps”. Una festa aquesta que “cal dir-ho, es fa gràcies també a l’Ajuntament de Roses, amb el qual hem entrat en una sinergia molt maca sent un gran col·laborador nostre”.