Operativa la nova zona de descans, d’espera i sopluig del cementiri de Roses

Un condicionament i adequació de l’entrada del cementiri de la Vila que es va encetar a principis de juny

Cementiri de Roses
La zona de descans a l’entrada del cementiri de Roses amb el poema d’August Pi i Sunyer a la paret

Com ja vam informar a principis del mes de juny, l’Ajuntament de Roses va portar a terme uns treballs de condicionament i adequació de l’espai que hi ha a l’entrada del cementiri. Uns treballs que ja han finalitzat i que han consistit en la creació d’un espai d’espera i sopluig sota cobert, així com la remodelació dels WC, ara adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

La remodelació s’ha fet mantenint el volum existent, una petita construcció amb coberta de teules d’uns 30 m2, i ha consistit en la redistribució dels espais i també en l’obertura dels laterals i la finestra tapiada per obrir vistes al carrer. Per harmonitzar l’espai amb la resta d’enjardinament i característiques del cementiri, s’ha emblanquinat tot l’espai i s’han adequat bancs integrats entre quatre petites jardineres.

El projecte s’ha redactat posant especial cura en mantenir el caràcter original del cementiri, especialment amb la part antiga que manté la imatge pròpia d’un poble de tradició marinera i agrícola, especialment recollida en el poema de l’August Pi Sunyer, “El cementiri de Roses” que, plasmat en ceràmica, des de fa uns anys dóna la benvinguda als visitants.

El pressupost de les obres ha estat de 17.362 € i aquestes han tingut una durada de 6 setmanes.