Optimist, 20 temporades portant espectacle i teatre infantil a Roses

Associació Optimist

Una escena de 'Els Tres Porquets' de la companyia Dreams Teatre

L’Associació Optimist de Roses compleix la seva vintena temporada oferint teatre infantil a la Vila

Associació Optimist
Una escena de ‘Els Tres Porquets’ de la companyia Dreams Teatre

Optimist és una associació que va nèixer a Roses l’any 1996 amb l’objectiu d’oferir espectacles infantils. I es va crear amb l’intenció de crear un oferta lúdica i cultural dirigida als més petits de la casa, “gràcies a la bibliotecària Anna Ribera, que ens va ajuntar a tots els pares inquiets, i d’aquí va sortir un grup de 12 pares i mares i es va posar la llavor per crear l’Associació Optimist”, va explicar la portaveu de l’entitat, Fina Puigdomènech, que amb ella al capdavant, van començar la seva activitat a la sala SUF, per continuar-la després al Teatre Municipal de Roses arran de la seva construcció.

I aquest passat diumenge es va iniciar amb l’obra ‘Els Tres Porquets’ la 20ª temporada de teatre infantil de Roses, per altra banda, una de les primeres poblacions de la demarcació de Girona en oferir una programació estable de teatre per a la mainada. 20 anys, que es compliran, de fet, a l’abril de l’any vinent generant una oferta d’oci per als més petits de la casa.

Optimist amb rialles

Fa tot just dos anys, quan s’encetava la 18ª temporada es va estrenar la cançó ‘Optimist amb rialles’, composada per Ricard Puigdomènech, germà de la Fina i que va formar part, entre d’altres, del grup Loquillo y los Trogloditas. En Ricard va posar la música, Optimist la lletra i 6 nens i nenes de l’Associació la van cantar en directe, i des de llavors la cançò sona abans de l’inici de cada representació teatral infantil al Teatre Municipal de Roses.

Després de 20 anys és el moment de donar el relleu

Quan el grup de mares i pares van crear l’Associació Optimist els seus fills en tenien 1 o 2 anys, ara en tenen més de 20, i segons la Fina “és el moment de donar el relleu, però no perquè les persones que hi som ara la capdavant de l’associació, la Yana Arjona, en Francesc Giner, la Maria Alcaide, la Maria Rodríguez i jo mateixa estiguem cansats o no ens agradi, no,  sinó perquè pensem que Optimist l’ha de portar pares amb nens i nenes petites, creiem que s’ha de donar pas a noves generacions”, va assenyalar la Fina per remarcar, que “nosaltres hi seriem per a tot el que necessitin els pares i mares nouvinguts de com portar l’associació, o de com fer la programació, per exemple”.