Oques Grasses emplena l’auditori de Sons del Món a la Ciutadella de Roses aplegant a unes 5.000 persones

Festival Sons del Món
Unes 5.000 persones es van aplegar a la Ciutadella de Roses en el marc del Festival Sons del Món per cantar i ballar amb Oques Grasses

La Ciutadella de Roses va esdevenir una festa que es va iniciar amb el duo i parella sentimental, Pol Batlle i Rita Payés 

Festival Sons del Món
Pol Batlle i Rita Payès durant la seva actuació a Sons del Món

La sisena nit de concerts del Festival Sons del Món va esdevenir en tota una festa que emplenar de gent la Ciutadella de Roses. Els primers en actuar van ser la parella artística i sentimental, el cantant i guitarrista, Pol Batlle. i la trombonista i cantant de jazz, Rita Payés que, acompanyats per l’Òscar i en Juan a la bateria i el baix, van presentar el seu primer treball discogràfic, Salt Mortal, produït per Juan Berbín, reconegut músic guardonat amb un Latin Grammy.
Batlle i Payès van oferir, durant gairebé una hora, un concert especial davant un públic fidel mentre riuades de gent anaven i venien de l’auditori de Sons del Món al Village del Festival, a l’espera de la gran actuació de la nit, Oques Grasses.

I passades les 22.30 hores els osonencs van aparèixer dalt de l’escenari per al deliri dels seus seguidors, que van corejar totes les seves cançons, començant per Elefants i acabant amb Gent que estimo, a la que es va incorporar Rita Payés per cantar-la amb el grup a mena de celebració dels 10 anys d’Oques Grasses.

No és el primer que cop que Josep Montero, Guillem Realp, Josep Valldeneu, Joan Borràs, Arnau Altimir, Miquel Biarnés, Miquel Rojo pengen al cartell de Sold Out a Sons del Món, ja que ho van fer l’any passat, com van provocar que el recinte emmurallat de la Ciutadella de Roses esdevingués, a l’igual que al 2021, en una festa, en una gran festa multitudinària, que ningú volia que acabés mai.Els Oques Grasses van celebrar ahir a Sons del Món de Roses els seus 10 anys de vida en el que podria ser l’únic concert de la banda a Catalunya aquest 2022.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va assistir al concert d’Oques Grasses

Festival Sons del Món
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, amb l’alcalde de Roses, Joan Plana, amb altres autoritats de la demarcació de Girona i l’organitzador de Sons del Món, Xavi Pascual

Si els Oques Grasses ja és la tercera vegada que venen a la Ciutadella de Roses en el marc del Festival de Sons del Món, qui ho va fer ahir, per primera vegada, va ser el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, acompanyat de l’alcalde de Roses, Joan Plana, l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, on van coincidir amb l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

Roger Torrent va afirmar que el motiu de la seva visita a Roses va ser, “primer, per gaudir del concert, de la cultura i d’un espai tant fantàstic com la Ciutadella de Roses, i en segon lloc perquè anem seguint tota l’activitat de l’estiu, veiem com funcionen aquests festivals, que són motors de dinamització del territori en una temporada que és de recuperació econòmica, de recuperació de l’activitat i, per tant, ens agrada fer-hi costat”.
El conseller d’Empresa i Treball va assegurar que és un seguidor d’Oques Grasses, tot i que “en directe no els he vist mai i que la primera vegada sigui aquí, a la Ciutadella de Roses, és fantàstic”.

Un indret fantàstic que va viure un concert fantàstic primer de Pol Batlle i Rita Payés i segon d’Oquest Grasses, els quals van perllongar la seva actuació fins al dia d’avui, 1 d’agost, ja que va finalitzar passada la mitjanit.