Oques Grasses i Dr. Calypso, reggae i ska de qualitat a les Barraques de Roses

Festa Major de Roses

Dr. Calypso, en plena actuació a les Barraques de Roses

Els osonencs d’Oques Grasses i els barcelonins de Dr.Calypso van oferir una nit memorable de reggae, ska i, sobretot, de diversió al recinte firal de la festa major de Roses

Festa Major de Roses 2013
Oques Grasses durant el concert a les Barraques de Roses

“Som uns tius, podríem ser ties, som del nostre poble i podem ser del teu quan
vulguis, igual que tu del nostre”,
així es defineixen els osonencs d’Oques Grosses, el grup que va encetar la nit musical de la quarta nit de Barraques de la festa major de Roses.
Oques Grasses és un grup osonenc format per Josep Montero, Guillem Realp, Joan Borràs i Arnau Altimir, Josep Valldeneu i Miquel Rojo. 6 músics que van aplegar els seus camins ara fa més o menys un any, i que amb la publicació del seu primer treball ‘Un dia no sé com’, van suposanr un aire fresc alhora que una revelació al panorama musical de la Catalunya central. Els seus temes respiren un aire d’alegria i despreocupació, transmetent al públic energia positiva en tots els seus concerts. Un exemple de és el tema ‘Cul’ que van interpretar dues vegades davant el públic rosinc. Oques Grasses, que va interactuar amb els assistents, fent-los ballar i seguir els seus ritmes, va oferir un concert molt divertit amb les seves lletres i ritmes que va donar pas al plat fort de la nit.

Dr. Calypso, tota una referència del reggae i l’ska als Països Catalans

Festa Major de Roses
Dr. Calypso, en plena actuació a les Barraques de Roses

Els barcelonins de Dr. Calypso porten 25 anys en escena. El grup es va crear al 1989, i després de viatjar arreu del món oferint la seva originalitat i extraordinària capacitat de combinar a la perfecció l’ska, l’early reggae, i el rocksteady amb el soul, i patrons caribenys, van ser-hi a Roses per primera vegada per presentar el seu nou disc, ‘Sempre endavant’.
Des dels primer temes interpretats es van guanyar als joves i no tan joves assistents a les Barraques, que es van deixar portar amb unes melodies amb molt de ritme amb unes lletres de les composicions properes i compromeses .
‘Sempre endavant’, treball composat per 13 cançons, té l’essència original del grup, és a dir, el reggae i el ska, gèneres dels quals Dr. Calypso esdevé en tota una referència arreu dels Països Catalans.

Dues hores de concert van oferir els components de Dr. Calypso al recinte firal. Dues hores d’espectacle musical en les que els assistents no van parar de ballar, cantar .