Pablo Guirao Trio, Antonia Font i els DJ’s Dulitel i D-Postal ofereixen una gran nit de música a les Barraques

Tercera nit de concerts a les Barraques, i tercera nit que el recinte firal de l’antic càmping Bahía fa ple.

No era per menys, el cartell s’ho mereixia. Tots són primeres espases. Pablo Guirao Trió és l’estendard de la música rosinca, Antonia Font de la música catalana i DJ Dulitel i D-Postal DJ de la música enllaunada. Es pot demanar més musicalment parlant? No. Bé, sí, però ja seria per portar la contraria.

Els components de Pablo Guirao Trio, composat per la veu i guitarra de qui dòna nom al grup, Pablo Guirao, el baix de Mariano Alvárez i la bateria d’Adrià Hereu, van ser puntuals a la seva cita, i a les 11 de la nit ja hi eren amunt de l’escenari. Tenien ganes de tocar a casa i se’ls va notar. S’ho van passar d’allò més bé tocant davant els seus, i els seus de retruct s’ho van passar, com diria aquell, “teta”.

Els recentment guanyadors de  la novena edició del Concurs de Música Jove Joan Trayter, de l’Embarraca’t de Figueres van interpretar temes del seu disc Amor & Vicio. Un treball en el que es pot rock, fink, blues, country. Tot fusionat i interpretat amb ritmes contundents que van oferir durant una hora i mitja.

Tot seguit del trio rosinc va sortir a escena el grup mallorquí, considerat uns dels millors actualment del panorama musical català, Antonia Font. Molts seguidors tenen a Roses aquests mallorquins. El que subscriu aquestes línies ho va poder comprovar personalment. Ficant-se entre el mig del públic va comprovar que molts dels assistents tatareaven les seves lletres. Antonia Font es caracteritza pel seu to festiu i lletres fantàstiques. Temes habituals en la seva música són l’espai, l’astronomia, la robòtica, el mar. Temes, en definitiva, molt allunyats, en general, als habituals en la majoria de grups. Sovint estableixen un joc entre aquests temes i els quotidians i més propers, englobant-los des de una perspectiva local, global i universal.
Se’ls classifica habitualment com un grup de pop, però ells, diuen, no tenen “prejudicis d’estil” alhora de composar.

Ahir a Roses van interpretar temes del seu darrer treball, Lamparetes.

I el grup mallorquí va donar el relleu a d’altres artistes rosincs. En aquest cas dels DJ’s DJ Dulitel i D-Postal DJ, que a casa seva se’ls coneix com a Cèsar Meana i Adrià Giner, respectivament.

Aquest dos joves rosincs, quan ja eren practicament 2/4 de 3 van fer ballar als joves que encara no s’havien mogut de davant de l’escenari. Bé, havien anat a “repostar combustible” a quelcom de les Barraques per agafar forces i poder ballar al ritme que tant Dulitel com D-Postal posaven barrejant tot tipus destinada a moure l’esquelet.

Van posar així la cirereta a un pastís d’una gran nit de música.

[flagallery gid=14 name=Gallery]