País Basc, Navarra i Figueres han estat els escenaris de les primeres accions del projecte BiciTranscat

BICITRANSCAT

Periodistes franceses durant la seva visita a Figueres

El projecte BICITRANSCAT promou la mobilitat sostenible transfronterera

BICITRANSCAT
Periodistes franceses durant la seva visita a Figueres

El projecte BICITRANSCAT va néixer el passat mes de desembre, i durant els mesos de gener i febrer ja es van desenvolupar les primeres accions de promoció del projecte previstes per aquest any. La primera d’elles va ser la trobada que va tenir lloc al País Basc i Navarra per conèixer el projecte Ederbidea. Fins allà es van desplaçar les responsables del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i les de la resta de sòcies del projecte. La visita va ser a nivell tècnic i va tenir per objectiu conèixer les diferents accions de la iniciativa basca, així com l’organització interna dels diferents socis en la consecució del projecte.

Ederbidea és un projecte que té per objectiu fomentar els desplaçaments amb bicicleta en els territoris de Guipúscoa, Navarra i els Pirineus Atlàntics, la quan cosa inclou des de la creació de nous trams ciclables fins a la millora de trams preexistents, el desenvolupament de la intermodalitat i la millorar la seguretat en els desplaçaments en bicicleta. Per tant, un projecte amb molts punts en comú amb BICITRANSCAT,el qual vol desenvolupar els itineraris ciclables multimodals entre Figueres i Perpinyà. Les tècniques empordaneses van ser rebudes a la seu de Bidasoa Activa, a la ciutat d’Irun, pels representats del territori basc francès i espanyol de les àrees de mobilitat de l’ajuntament d’Irun i la Diputació de Guipúscoa, de l’agència de desenvolupament Bidasoa Activa i del Departament dels Pirineus Atlàntic (cap de fila del projecte).

Per altra banda, la segona de les accions va ser l’organització d’un PressTrip d’un dia a Figueres, promogut conjuntament amb l’associació Empordà Turisme. En aquesta ocasió, van ser tres les instagramers i blogueres que procedents de Montpelier, Aix-en-Provence i Perpinyà van arribar a Figueres amb el Tren d’Alta Velocitat. Un cop a la ciutat, tenien preparada una visita al Museu Dalí, al Museu del Joguet i al centre comercial, així com un dinar maridat amb vins de l’Empordà. Amb aquesta acció, el Consell Comarcal vol donar a conèixer la ciutat de Figueres a través de les publicacions que les invitades fan durant i després de la visita.