Palau-saverdera inaugura el nou vial de connexió entre el nucli del poble i la urbanització del Mas Isaac

Nou vial a Palau-saverdera

Moment en el que el president de la Diputació de Girona, l'alcaldessa de Palau-saverdera, altres autoritas i veïns del poble inaguren el nou vial del municipi / Foto: Diputació de Girona - Martí Artalejo

Aquest nou carrer facilita el trànsit de persones i vehicles entre el nucli antic del poble i la urbanització

Nou vial a Palau-saverdera
Moment en el que el president de la Diputació de Girona, l’alcaldessa de Palau-saverdera i altres autoritats i veïns del poble inaguren el nou vial del municipi / Foto: Diputació de Girona – Martí Artalejo

Palau-saverdera va inaugurar ahir el nou vial de connexió entre el nucli del poble i la urbanització del Mas Isaac. Aquest nou carrer facilita el trànsit de persones i de vehicles entre el nucli antic del poble i aquesta urbanització, sense necessitat de passar per la carretera Gi-610.
L’acte d’inauguració va anar a càrrec del president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i l’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada, entre d’altres autoritats i veïns del municipi.

El nou vial està situat a l’extrem de l’avinguda Mas Oriol –on hi ha la piscina– i té dos sentits de circulació i voreres. A més, passa per sobre del rec del Mas Oriol i, per la qual cosa s’ha col·locat una estructura de formigó de grans dimensions que fa de pont sobre el torrent.
Durant l’acte d’inauguració l’alcaldessa, Isabel Maria Cortada, va destacar que aquesta obra “significa, d’una banda, un element d’unió física, deixar un relatiu aïllament i estar connectats de manera completa; i per l’altra banda, cal tenir en compte l’expressió ‘estendre ponts’ i agafar-la com una imatge del que hauria de ser la unió veïnal, de compromís amb el territori on la gent ha triat viure-hi”.
Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va destacar la importància de portar a terme obres “com la que inaugurem avui, ja que signifiquen millores en la qualitat de vida dels veïns”. Tal com va explicar Vila, “la separació entre nuclis urbans no només suposa una dispersió de la població, sinó que en molts casos es tradueix en camins en mal estat per als quals han de transitar vehicles i persones, amb la perillositat que això comporta”, per destacar que “amb actuacions com aquesta es fa un esforç per dignificar urbanísticament el municipi, però, sobretot, s’inverteix en la millora del dia a dia dels seus residents”.

Aquestes obres van començar el passat 25 de gener i fa poques setmanes que aquest nou carrer ja està obert al trànsit. El projecte ha tingut un cost total de 177.956,16 euros i el finançament ha anat a càrrec de: l’Ajuntament, 82.956,16 euros; la Diputació de Girona, 90.000, i el Consorci de la Costa Brava, dels 5.000 euros restants.