Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga i Pedret i Marzà s’uneixen per la Setmana de la Natura amb “Balcons de l’Empordà”

“Balcons de l’Empordà”
La Torre d'en Mornau al terme municipal de Pau, inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya

Del 2 al 6 de juny se celebraran en el marc de les jornades “Balcons de l’Empordà. Cultura i Paisatge” diferents activitats de caire cultural, lúdiques i gastronòmiques

Per la Setmana de la Natura 2022, els municipis de Palau-saverdera, Vilajuïga, Pedret i Marzà i Pau s’han coordinat per organitzar unes noves jornades entorn del territori que els uneix, la zona entre dos parcs naturals, el del Cap de Creus i el dels Aiguamolls de l’Empordà.

Així, des del dijous, 2 de juny i fins al dia 6 de tindrà lloc les jornades “Balcons de l’Empordà. Cultura i Paisatge”, que acolliran activitats com rutes guiades, tallers de descoberta o un dinar popular.

El tret de sortida serà l’acte de presentació de les jornades el dia 2 de juny a les 19 h, seguit de la  la presentació del Grup de Consum per part del Garrollar,  l’Associació de Veïns de Vilajuïga per l’Estudi i Preservació del Territori.

Les jornades finalitzaran el dilluns dia 6 amb la ruta dels dolmens de la Creu Blanca i una sortida guiada, amb la temàtica de les papallones, fins a la Torre del Vent. 

Balcons de L’Empordà també acollirà xerrades com la del director del Parc Natural del Cap Creus, Ponç Feliu, sobre els nous reptes en la gestió del parc, o la presentació del projecte “Un somni: el retorn de la Trenca”, a càrrec de David Ibáñez. A més, s’han programat diferents tallers com el tast d’olis a càrrec d’Empordàlia, o tallers d’utilització de l’aplicatiu iNaturalist

El diumenge serà el dia de més activitats, totes amb un punt en comú: la Torre d’en Mornau. Aquest espai, que pertany a l’Incasol, serà el punt de concentració per a totes les sortides caminant, tallers, així com el dinar popular. Per arribar allà, l’organització ha previst un trenet que recorrerà els quatre municipis tant d’anada, al matí, com de tornada, a la tarda.

En totes les activitats que es desenvoluparan durant els cinc dies de jornades  seran gratuïtes, excepte el dinar.