Palau-saverdera posa en marxa un espai per a nens i joves del municipi

Espai per a nens i joves de Palau-saverdera

Els nens i joves seran els que decidiran el contingut de les activitats que volen fer / Foto: Fundesplai

Espai per encabir a nens i joves d’entre els 8 i 18 anys dividits en l’Esplai els més petits  i l’Espai Jove els més grans

Espai per a nens i joves de Palau-saverdera
Els nens i joves seran els que decidiran el contingut de les activitats que volen fer / Foto: Fundesplai

L’Ajuntament de Palau-saverdera, en col·laboració amb la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), posen en marxa aquest cap de setmana dos serveis adreçats als nens i als joves del poble: l’Espai Jove, per a nois i noies de 12 a 18 anys, i l’Esplai, per a nens i nenes de 8 a 16 anys.

Els participants a l’Esplai es reuniran tots els dissabtes, de 16.30 a 19 hores a l’hotel d’entitats i estaran sota la supervisió d’una dinamitzadora de Fundesplai, que s’encarregarà d’acompanyar-los en diferents activitats i aconseguir que els nens i les nenes s’impliquin i col·laborin amb totes les activitats que s’organitzen al poble.

Els nois i noies de l’Espai Jove es reuniran tots els divendres, de 18 a 20.30 hores, també a l’hotel d’entitats. Un dinamitzador de Fundesplai s’encarregarà de buscar també la implicació d’aquest jovent amb les activitats que es fan al poble i intentarà saber quines són les seves necessitats per mirar de donar resposta, sense necessitat de sortir del poble.

El regidor de Joventut, Miquel Serra, ha explicat que seran els joves els que, en bona mesura decidiran el contingut de les activitats que volen fer, explicant que “per exemple, pot ser interessant organitzar un curs de monitoratge a Palau mateix, per tal que puguin assistir-hi sense necessitat de marxar del poble, però seran ells els que ens han de fer saber les seves necessitats”, ha matisat.

La voluntat de l’Ajuntament és que els dos serveis, és a dir, el de joves i el de nens, es complementin entre ells. Tant els participants del Casal com els de l’Esplai es beneficiaran de l’aula d’informàtica i de la biblioteca que s’han habilitat durant les darreres setmanes a l’hotel d’entitats.

El servei de dinamització d’aquests dos espais s’allargarà fins el 15 de juny de l’any que ve i té un cost de 3.590 euros per a l’Ajuntament, tal com es va aprovar a la sessió de Junta de Govern del passat 14 d’octubre.

Avui divendres, 4 de novembre, es farà la primera trobada de l’Espai Jove i demà dissabte, 5 de novembre, la primera trobada de l’Esplai. No calen inscripcions prèvies, si voleu participar-hi, només us heu de presentar a l’hotel d’entitats en els horaris anteriorment indicats.