Palau-saverdera recupera sis nous itineraris per fer a peu per la muntanya

Palau-saverdera

Menhir d'en Poet a l'Itinerari megalític de la Fontasia

Tots els itineraris, excepte el del Mas Isach, tenen el punt de sortida a la Font de Dalt

Palau-saverdera
Menhir d’en Poet a l’Itinerari megalític de la Fontasia

L’Ajuntament de Palau-saverdera ha netejat i senyalitzat sis itineraris per fer a peu per la muntanya, que posen al descobert bona part del patrimoni històric i dels valors naturals i paisatgístics del poble.

Ara hi ha més de 15 quilòmetres a punt per caminar que ens apropen a catorze monuments megalítics (dotze dòlmens, un menhir i una cista), a la cova de Veta Negra, a la gorga de la Timba i a la roca del Duc. Els itineraris condicionats són:

  • Itinerari megalític del Mas Isach (dolmen del Mas Bofill i dolmen de la Devesa).
  • Itinerari megalític de la Sureda (dolmen del rec del rec del Mas Ventós, dolmen de la muntanya d’en Casellas, cista i dolmen de la Sureda I, dolmen de la Sureda II).
  • Itinerari megalític de la Fontasia (dolmen dels escalons d’en Poet, paradòlmens dels escalons d’en Poet, menhir dels escalons d’en Poet i dolmen de la Fontasia).
  • Itinerari megalític de la Febrosa (dòlmens de la Febrosa I i II, roca del duc i paradolmen dels Sinols)
  • Itinerari de la sureda de la Roja.
  • Itinerari de la cova de Veta Negra.

Tots els itineraris, excepte el del Mas Isach, tenen el punt de sortida a la Font de Dalt.

Aquesta és una actuació concebuda i executada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, que ja feia temps que volia explotar tot el potencial turístic que té la muntanya del poble. Per fer més fàcil el finançament de l’actuació, l’Ajuntament ha demanat subvenció al departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Per donar a conèixer la iniciativa, l’Ajuntament ha editat un mapa de les rutes en forma de tríptic que ja s’ha repartit per totes les cases del poble i que, properament es repartirà també a les oficines de turisme de la comarca i als establiments interessats a col·laborar amb la difusió dels itineraris.

Des de fa uns mesos, a la pàgina web de l’Ajuntament hi ha un enllaç cap a una pàgina de Wikiloc, que conté tota la informació sobre les rutes que ara s’han senyalitzat i netejat.