Palau-saverdera tindrà nou espai públic amb la construcció d’una plaça, un jardí i un aparcament

Palau-saverdera

Inici de la reurbanització de l'entorn de Can Lluent de Palau-saverdera

Les obres urbanitzaran l’entorn de Can Lluent, antiga botiga de queviures de la població

Palau-saverdera
Inici de la reurbanització de l’entorn de Can Lluent de Palau-saverdera

La setmana passada van començar les obres de reforma de l’entorn de Can Lluent, que donaran un altre aspecte al nucli de Palau-saverdera.

El projecte preveu enderrocar parcialment Can Lluent, antiga botiga de queviures que ja no té activitat, per construir-hi una plaça connectada amb una passera amb una zona de jardí, que quedarà a l’altre costat del rec.

La planta baixa de Can Lluent, on havia existit una forja, es mantindrà i se sanejarà perquè pugui ser visitable. En aquest mateix nivell, es crearà una zona d’aparcament públic.

El projecte també preveu soterrar l’estació transformadora que hi ha en el carrer Doctor Mateu Turró, al costat de la Torre del Rellotge, i eixamplar aquest carrer per encabir-hi un petit mirador sobre l’espai reformat i sobre tota la plana empordanesa.

Ja s’ha enderrocat un petit magatzem, de construcció recent, que hi havia a l’entrada de la finca pel carrer de la Costa i més endavant se sanejarà també el llit del rec que travessa tot l’espai.

Per tal de poder tirar endavant el projecte, malgrat les dificultats econòmiques del moment, l’Ajuntament l’ha dividit en dues fases i ara ha començat a executar-se la primera part.

Aquesta primera fase, que preveu soterrar el transformador i construir la plaça en el lloc on havia existit la botiga de queviures, té un pressupost de 237.938,70 euros, dels quals el 90%, aproximadament d’aquest import, està subvencionat.

L’alcalde Narcís Deusedas es reuneix amb els veïns per informar-les

Precisament, l’alcalde de Palau-saverdera, Narcís Deusedas, va mantenir una reunió, diumenge al matí, a la sala de conferències del Centre Cívic amb els veïns per explicar-les amb detall la reforma urbanística de Can Lluent, així com la situació econòmica de l’Ajuntament, les ordenances fiscals que el consistori preveu aplicar per l’any vinent, o la connexió del nucli urbà amb la urbanització del Mas Isach, entre d’altres punts.