Paper discret de les bogadores rosinques al Campionat de Catalunya de Llagut

El GEN i el Club Marítim Roses no passen a les finals del campionat de Catalunya de Llagut. Tots dos clubs cauen eliminats a la repesca.

Un total de 31 regates s’han disputat avui al Campionat de Catalunya de Llagut que es disputa a la platja de la Punta de Roses.

Un campionat en el que ha hagut representació rosinca. El Grup d’Esports Nàutics, GEN, i el Club Marítim Roses, han participat a la categoria d’Absolut Fèmina en la distància de 1.500 metres. Les primeres en debutar han estat les noies del GEN que s’han enfrontat al Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils i al Club Nàutic Bétulo. Les rosinques han entrat a meta en la darrera posició amb un temps de 10:47,33, a dos minuts de les guanyadores.

La quarta eliminatòria ha estat el torn de les noies del Club Marítim Roses. En aquesta regata han participat 4 clubs, el de Rem de Santa Cristina, el Rem Pescadors de Lloret de Mar, el Rem Casinet, també de Lloret i el Club Marítim, que sortia pel carrer 4. Les noies comandades pel timoner Elisabet Pujol han entrat també a la darrea posició amb un temps de 10:33,74, a 1 minut i 23 segons de les guanyadores. La rivalitat entre tots dos clubs han donat com a guanyadors per temps  a les noies del Marítim.

Després, a la repesca, s’han enfrontat tots dos clubs rosincs amb els clubs de rem de Badalona i el rem Casinet de Lloret. Es classificaven els dos primers per a les finals de demà i cap dels clubs rosincs ho ha pogut aconseguir. El GEN Roses ha entrat en tercera posició amb un temps de 10:30,58 i el Club Marítim a la quarta amb 10:57,38. En el duel particular entre les noies de Roses s’ha decantat en aquesta regata a favor del GEN. És a dir, el duel rosinc femení ha quedat igualat.

Per la seva banda, l’equip del Cadet masculí va participar a la regata de 500 metres, on es va enfrontar a la 2ª eliminatòria al Club Rem Badalona i al Club Rem Santa Cristina. Els nois rosincs van entrar en tercera i última posició amb un temps de 3:05,37. Una classificació que, en principi, els hauria de descartar per a les finals que s¡han de disputar demà, però el sistema de classificació establert per la Federació Catalana de Rem els permetrà navegar a la final B.

Sens dubte, el paper discret realitzat per les remadores rosinques ha estat per la falta d’una preparació adequada al no haver pogut entrenar el temps suficient amb l’embarcació.

 

Demà, a partir de les 9 del matí es disputarà les sèries finals a les categories les quals està dividit aques campionat de Catalunya de Llagut: Veterà masculí, Absolut Fèmina, Veterà Fèmina, Cadet Masculí, Juvenil Fèmina, Cadet Fèmina, Juvenil Masculí, Infantil i Absout Masculí.