Paqui Guijarro, Francis Martín i Carles Ferrer, regidors del PSC de Roses, deixen la política

Carles Ferrer, Paqui Guijarro i Francis Martín durant la lectura del manifest

Guijarro i Ferrer ho faran al final de l’actual legislatura, i Martín, a finals d’aquest any

Carles Ferrer, Paqui Guijarro i Francis Martín durant la lectura del manifest
Carles Ferrer, Paqui Guijarro i Francis Martín durant la lectura del manifest

El tres edils del PSC de Roses, Paqui Guijarro, Francis Martín i Carles Ferrer, que passaran a ser regidors no adscrits, van afirmar i reiterar que a finals d’aquesta legislatura deixaran el món de la política, “no estem oberts a entrar en cap candidatura, ni a NETCAT amb la Magda Casamitjana, ni a cap altre”. Francis Martín va puntualitzar que no esperarà a acabar l’actual mandat, ja que “per motius laborals deixaré la meva acta de regidora a finals d’aquest any”.

“Impossible treballar amb l’actual direcció del partit”

Tots tres van fer públic ahir un comunicat del perquè renuncien a l’acte de regidor del PSC de Roses i passen al grup de no adscrits.
Un comunicat en el que afirmen que “la sortida dels dos referents del socialisme rosinc, com la Magda Casamitjana i en Paco Martínez, així com d’ Imma Carrion, han fet que passéssim a ser regidors no adscrits, perquè és impossible treballar amb l’actual direcció del partit, com ha evidenciat la mateixa direcció en reiterades manifestacions als mitjans de comunicació”, va afirmar Guijarro.

Martín va corroborar aquestes paraules assenyalant que al PSC “es van crear dos grups al 2012” després que el resultat de les eleccions deixessin als socialistes a l’oposició,“un encapçalat per la cap de llista Magda Casamitjana, i un d’altre”. Tot i que la Francis no va dir noms, aquest altre grup està composat per l’Olga Simarro, Jesús Mínguez i Juanjo Viñuela.
Precisament, d’aquest tres, Simarro és la nova cap de llista per a les eleccions municipals de 2015, i Mínguez és l´únic regidor del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Roses, després de la dimissió de David Beltran.

“Voliem un relleu al si del partit, però no han tingut paciència, podíem haver anat tots plegats, treballant junts fins a finals d’aquest mandat , i després fer el relleu de forma natural, però l’ambició els ha pogut”, van sentenciar Carles Ferrer.

Francis Martín, Carles Ferrer i Paqui Guijarro amb Jordi Fernández, que passarà també a ser regidor no adscrit

A l’acte de fer públic el comunicat llegit per Paqui Guijarro, els tres regidors, que no alliberaran l’acta com els ha demanat al direcció de Girona del partit, van comptar amb el suport del número 19 de la llista del PSC, Jordi Martínez, que també passarà a ser no adscrit a la corporació municipal, Paco Martínez, que va plegar de la política per motius professionals al darrer ple ordinari, l’Imma Carrión, que va fer el mateix, a finals de 2013, Carles Ferreira, que va deixar el partit l’any passat, i Wassima Saadoun, nº 14 de la llista del PSC i que va renunciar a l’acta de regidora.

COMUNICAT RENUNCIA ACTA REGIDORS DEL PSC I PAS COM A REGIDORS NO ADSCRITS AL MUNICIPI DE ROSES

Presentem el següent comunicat per aclarir els motius que ens han portat a terme tant a en Carles Ferrer, la Paqui Guijarro i la Francis Martin a la renuncia de l’acte de regidor dins el grup PSC de Roses i passar a formar part com a regidors no adscrits del consistori. També com a resposta a comunicats i manifestacions de l’actual gestora del PSC de Roses, per tal què la família socialista i la població de Roses pugui conèixer els nostres motius per prendre aquesta decisió gens fàcil.

Ens vam presentar amb un projecte molt ben pensat, fruit de la reflexió d’aquells aspectes millorables i bàsics en el nostre municipi, dins d’una política propera, de proximitat, que responia a la necessitat real de la gent del nostre municipi i amb moltíssima il·lusió per tirar-ho endavant. La voluntat dels electors, però, va fer que no el poguéssim portar a terme al no donar-nos suficient suport per governar, passant a formar part, amb responsabilitat i humilitat, de l’oposició.

La tasca d’oposició, sempre complicada, va influir negativament en la cohesió del grup, les renúncies als càrrecs de regidors gairebé immediates van evidenciar un tarannà i comportament manifestament contrari al de la resta del grup municipal en tot moment cohesionat i vertebrat amb la nostra Portaveu i aleshores primera secretària del PSC de Roses.

La sortida darrerament dels dos referents del socialisme rosinc, La Magda Casamitjana i en Paco Martínez, així com de la nostra companya Imma Carrion, han fet que els tres regidors sotasignants d’aquest document decidíssim passar a regidors no adscrits ja que ens és molt difícil, per no dir impossible, continuar treballant amb l’actual direcció del partit a Roses, amb la què, en cap moment, hem sentit el seu suport durant tot aquest temps transcorregut, com ells mateixos s’han encarregat d’evidenciar en reiterades manifestacions als mitjans de comunicació. Nosaltres no compartim aquesta manera de fer les coses ni estem d’acord amb el tipus de cultura política que propugnen, impròpia d’un partit que es vol d’esquerres, obert i radicalment democràtic.

Una cosa tenim molt clara, quan ens varem presentar als càrrecs electes, vam assumir una responsabilitat i un compromís amb els nostres votants i amb el conjunt de la població de Roses, compromís que s’acabarà al final del mandat. Es per això que optem per continuar en un espai que ens permeti tant la defensa de les nostres propostes com desenvolupar el nostre treball des de l’oposició al Govern municipal. Nosaltres considerem que en democràcia és bàsic complir amb els pactes que es fan amb la ciutadania. I som i ens volem socialistes, perquè així ens sentim, malgrat l’actual deriva del PSC. Per aquesta raó estem convençuts que podem representar, amb el nostre gest, a desenes de socialistes que ja no es senten identificats amb el partit a Roses.

Desitgem i confiem que el pas del temps ens permeti, a tots plegats, retrobar un espai de treball polític on ens sentim còmodes tots, des de la perspectiva de poder donar amb aquesta comoditat i compromís el millor servei al nostre municipi, estiguem on estiguem, però des dels valors purament socialistes de justícia, equitat, solidaritat i de cohesió social.

Carles Ferrer               Paqui Guijarro                        Francis Martin

Exit mobile version