Els paradistes del mercat de diumenge de Roses podrien perdre la parada si no la mantenen neta

Reglament Mercat venda no sedèntaria de Roses

Mercat de la Fruita de Roses dels diuemnges

En el ple ordinari de Roses del mes de febrer es va aprovar, inicialment, el nou reglament del mercat de diumenge

Reglament Mercat venda no sedèntaria de Roses
Mercat de la fruita de Roses dels diumenges

Uns 1.100 euros de multa per no tenir la parada neta del mercat de la roba i la fruita de diumenge. “Una sanció que si el paradista reincideix podria, fins i tot, perdre la parada per un període de 10 anys”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens. Cal destacar que  fins ara aquestes sancions oscil·laven entre els 60 i els 180 €.
El nombre total de parades del mercat de Roses és de 192, de les quals 171 corresponen al mercat de la roba i 21 al mercat de la fruita. I l’Ajuntament de Roses va aprovar inicialment, al passat ple ordinari de febrer el nou reglament que regularà aquest mercat de venda no sedentària. Un nou reglament “perquè el que hi havia fins ara estava força desactualitzat, de tal manera que en l’apartat de les sancions encara sortia l’import en pessetes”, va manifestar el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, per incidir que “degut a aquesta antiguitat del reglament és feia necessari fer un de nou, que l’hem fet adaptat al decret aprovat el juliol pel Parlament de Catalunya”, de la mateixa manera que s’ha amotllat a la realitat comercial del mercat pel que fa als horaris “i sobretot, posar solució a la brutícia i les deixalles que queden un cop marxen els paradistes”. Una problemàtica que “l’hem volgut regular amb una taula de sancions força clara, com per exemple, sancionar a tothom que no mantingui la seva parada neta durant tot el dia i, sobretot, alhora de recollir”, va dir Llorens.

Aquest nou reglament refoça les sancions de manera clara, tot i que “l’Associació de Marxants com el Gremi de Marxants de Girona diuen que es poc, que encara haurien de ser més grans les sancions”, va afirmar el regidor de Promoció Econòmica.

Assenyalar que l’aprovavió inicial del nou reglament per la mercat de venda no sedentària (l’antic datava de l’any 2000) va comptar amb els vots a favor dels 5 regidors de Convergència, els 2 del Gent del Poble i els 4 de ERC, mentre que  PSC, PP, C’s i Unió es van abstenir.