Parc Tramuntana celebra la primera trobada online amb els veïns de l’Empordà

'Parc Tramuntana'

La reunió tindrà lloc aquests dimecres per la plataforma Zoom amb l’objectiu d’explicar els avenços del projecte i resoldre dubtes

Parc Tramuntana, el projecte d’energia eòlica marina flotant dissenyat per a l’Empordà, segueix avançant en la seva fase de definició i consens amb el territori. Per seguir desenvolupant-lo de la mà dels veïns i veïnes de l’Empordà, aquest dimecres 29 de setembre, a les 19h, posa en marxa la primera trobada online oberta a tota la ciutadania. Un espai de divulgació, debat i construcció conjunta del projecte, amb l’objectiu d’intercanviar opinions amb el territori i resoldre tots els dubtes que puguin haver sorgit davant les diferents informacions emeses sobre el parc.

En aquesta primera trobada, Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip Parc Tramuntana, presentarà els grans eixos del projecte. Posteriorment, el mateix Ametller donarà resposta a totes les preguntes, suggeriments i opinions que traslladin els participants. Les inscripcions, totalment gratuïtes, ja estan obertes i poden realitzar-se a: parctramuntana.com/actualitat.

Trobades online a l’espera dels ajuntaments de la zona

Parc Tramuntana posa en marxa aquest cicle de trobades online per poder seguir explicant i definint el projecte juntament amb el territori, mentre segueix a l’espera que els municipis de Roses, L’Escala i Cadaqués li concedeixin el permís per realitzar-hi sessions informatives presencials. La voluntat de Parc Tramuntana és poder mostrar de primera mà les oportunitats energètiques, econòmiques i mediambientals que representa el projecte per a l’Empordà i les comarques gironines davant el repte del canvi climàtic i la transició energètica.

Al llarg de les properes setmanes, Parc Tramuntana realitzarà, amb periodicitat bimensual, les diferents trobades online, focalitzant-se en qüestions directament vinculades al projecte. Cada sessió se centrarà en alguna temàtica concreta, com l’impacte econòmic, el turisme, la integració mediambiental i paisatgística, la compatibilitat amb la pesca i la nàutica o els resultats de les seves campanyes de seguiment d’aus marines i cetacis.