Suquet de peix de Rose

Parc Tramuntana coopera amb ONGs ecologistes i associacions internacionals per impulsar Med OCEaN

Parc Tramuntana
Membres fundadors de Med OCEaN

Med OCEaN és una coalició per al desenvolupament sostenible de l’eòlica marina al Mediterrani

BlueFloat Energy, empresa promotora de Parc Tramuntana juntament amb Sener Renewable Investments, ha participat aquest dijous en la presentació oficial de Med OCEaN, una coalició internacional formada per ONGs ecologistes, agents de la indústria eòlica i operadors de sistemes de transmissió per impulsar el desenvolupament sostenible de l’energia eòlica marina al Mediterrani i les aigües atlàntiques adjacents.

BlueFloat Energy figura com a únic desenvolupador d’energia eòlica marina flotant entre els més de 15 membres fundadors de Med OCEaN, que en anglès prové de Offshore Coalition for Energy and Nature – Mediterranean Sea. Aquesta aliança internacional sense precedents al Mediterrani neix amb una clara vocació de col·laboració i cooperació per al desplegament de l’eòlica marina i la infraestructura de xarxa i, al mateix temps, salvaguardar la salut dels ecosistemes marins i evitar la pèrdua de biodiversitat. D’aquesta manera, Med OCEaN contribuirà als objectius climàtics, energètics i mediambientals establerts per la Unió Europea.

Segons Nailia Dindarova, vicepresidenta de Desenvolupament de Mercat de BlueFloat Energy. “accelerar el desplegament de l’energia eòlica marina flotant al Mediterrani, assegurant al mateix temps la seva integració mediambiental i social, requereix sens dubte d’una estratègia multilateral i conjunta. A BlueFloat Energy hem adoptat aquest compromís des de les primeres fases de desenvolupament en tots els nostres projectes mediterranis, com hem demostrat a Parc Tramuntana, comprometent-nos des de l’inici en implementar l’eòlica marina de forma sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental a l’Empordà. Med OCEaN tindrà un paper cabdal per alinear ONGs i la indústria eòlica marina en el camí europeu cap a la neutralitat climàtica”.

Els més de 15 membres fundadors han segellat el seu compromís amb la firma d’un Memoràndum d’Entesa (MoU). Med OCEaN treballarà per una planificació integrada de l’energia eòlica marina i la naturalesa, contribuint a l’elaboració i aplicació dels Plans Espacials Marítims i dels objectius europeus en matèria de clima, energia i medi ambient. A més, Med OCEaN s’esforçarà per aportar coneixement, supervisar els avenços, els impactes i l’eficàcia de les mesures mediambientals aplicades al sector eòlic marí i a la infraestructura de xarxa, així com investigar solucions innovadores.