Programa Reallotgem

Parc Tramuntana organitza aquest divendres a Roses una jornada informativa oberta a la ciutadania

Entre les 10 i les 20 hores, la SUF de Roses acollirà l’equip promotor del Parc Tramuntana, que aportarà material informatiu, audiovisual i didàctic, atendrà personalment i de forma continuada els visitants, i oferirà dues conferències, una a les 12 del migdia i la segona a les 6 de la tarda

Parc Tramuntana, el projecte d’energia eòlica marina flotant dissenyat per a l’Empordà, celebra aquest divendres 16 de setembre una jornada informativa oberta a tota la ciutadania a Roses.
L’acte tindrà lloc entre les 10 del matí i les 20 hores a la Societat Unió Fraternal (SUF) de Roses.

La jornada comptarà amb la participació de l’equip promotor del parc, que aportarà material informatiu, audiovisual i didàctic sobre el projecte, atendrà personalment i de forma continuada els assistents que visitin la SUF, i oferirà dues conferències. Les conferències estan programades per a les 12 del migdia i les 6 de la tarda d’aquest mateix divendres.

Fidel al seu compromís amb la transparència, el diàleg i el consens, Parc Tramuntana organitza aquesta jornada informativa a Roses per continuar explicant de primera mà el projecte, resoldre els dubtes de la ciutadania, i seguir escoltant el territori per definir un projecte integrat, consensuat i amb retorn a l’Empordà.

La jornada informativa d’aquest divendres a Roses serà la primera d’una sèrie d’actes que l’equip de Parc Tramuntana planteja al llarg dels propers mesos en diferents municipis de l’Empordà i les comarques gironines.

Sobre Parc Tramuntana

Parc Tramuntana és un projecte d’energia eòlica marina flotant dissenyat per a l’Empordà. Impulsat per BlueFloat Energy i SENER, el parc comptarà amb 35 aerogeneradors marins flotants i una capacitat de 500 MW, equivalent al 45% del consum elèctric actual de les comarques gironines.

Ubicat a 24km, mar endins, del Golf de Roses, Parc Tramuntana es projecta sobre una zona de veda definida pel sector pesquer i fora d’espais naturals protegits i de vies migratòries de cetacis. A més, el parc evacuarà tota l’electricitat produïda de forma soterrada, tant en el seu traçat marí com terrestre. Tots aquests factors contribuiran a la integració mediambiental de Parc Tramuntana, així com a la seva compatibilitat amb la biodiversitat de la zona, l’activitat humana, i els valors paisatgístics de l’Empordà.

El projecte, que encara es troba en fase de definició i consens, ja s’ha convertit en un referent per a la transició energètica a Catalunya pel seu model d’impuls de les renovables, basat en la transparència, el diàleg, el consens i la participació del territori i la seva ciutadania.

Més informació a https://parctramuntana.com/