Mes de paraules

Pares i mares de Roses es concentraran per reclamar la jornada continua a les escoles públiques

La concentració es portarà a terme demà, 24 d’octubre, a les 17:30 hores davant de l’Ajuntament de Roses

Cada curs la jornada contínua gana més presència a les escoles públiques.
Canàries va ser la primera Comunitat que va aprovar la jornada contínua en 1990, i en tres dècades, el model s’ha implantat en tots els col·legis d’Andalusia i Extremadura, on es va utilitzar l’argument que a les tardes feia molta calor per a estar en classe.
Així mateix, el  95% dels estudiants asturians també fan jornada continua, a l’igual que Castilla La Manxa, Castilla-Lleó, Múrcia i les illes Balears.
A la comunitat de Madrid són el 80% de les escoles públiques les tenen implantat  l’horari continu, una tendència que va augmentant a Galícia, La Rioja i Cantàbria, a l’igual que a Aragó.
I a la Comunitat Valenciana s’ha implantat la jornada continua aquest mateix curs.

En canvi, les comunitats de Catalunya, Páis Basc i Navarra són les úniques que encara fan jornada partida a les seves escoles públiques.

Per aquest motiu, pares i mares de Roses, convocats per la plataforma ‘Volem Jornada Contínua a Catalunya’, i després de passar la convocatòria a totes les AMPAS de les escoles públiques de la Vila, portaran a terme demà, 24 d’octubre, una concentració davant l’Ajuntament per “demanar que en lloc de fer l’horari partit es faci la jornada escolar continua”, ha explicat Victòria Moreno, una de les mares que vol que s’implementi l’horari continu a l’escola.

Una jornada continua, però, “que no afectarà el servei de menjador, ja que hi seguirà per als nens i nenes que ja mengen a l’escola, ja que aquesta també continuarà oberta, però no per fer horari lectiu, sinó per fer activitats extra escolars o que esdevinguin en aules d’acollida ”, ha especificat Moreno, la qual explica que “hi ha estudis que diuen que els nens a la tarda, la hora i mitja que van a l’escola no els serveix per res perquè van al col·legi cansats després d’haver passat per casa a dinar, i en aquest temps no poden fer matèries importants perquè no retenen el que han de retenir”.

Actualment els alumnes fan classes de 9 a 12.30 hores i de 15 a 16:30 hores, i la jornada completa de l’horari lectiu seria de 9 a les 14 hores, però continuant l’escola per de seguir oferint el servei de menjador i l’aula d’acollida.