Programa Reallotgem

“Parlar de la mort, no mata”

deathcaferoses
D'esquerra a dreta: l'Angelica,la Silke, la Gladys, en Fernando i l'Eric durant la darrera tertúlia que van celebrar per parlar de la mort

Diverses persones de Roses han creat un grup, anomenat deathcaferoses, que celebren tertúlies per parlar d’un tema tabú: la mort, “perquè parlar de la mort, no mata”

Eric Milet és un rosinc que durant un temps va donar classes de Ioga i que en l’epoca de la maleïda pandèmia de la Covid-19 va perdre al seu pare. Va ser, si fa o no fa, en el mateix període que l’Eric va acollir com a nova alumna a la Silke Ernst, una dona alemanya, establerta a Roses, que va perdre al seu marit a causa d’un càncer.

El ioga va fer que es coneguessin i la mort va provocar una connexió entre ells en patir el mateix sentiment de dolor per la persona d’una persona estimada. I parlar de la mort va ser un tema recurrent en les seves converses, i parlant, parlant… Va arribar l’amor, i ara són parella.
I com a parella van conèixer que a Suïssa “hi havia una gent que organitzava tertúlies que anomenades deathcafe per parlat de la mort, que després es van estendre per Anglaterra i posteriorment per tot el món occidental, i des de principis d’aquest any organitzem nosaltres unes tertúlies a Roses per parlar de la mort, perquè parlat de la mort no mata”, han explicat l’Eric i la Silke.

I el grup deathcaferoses, que és com s’anomenen, ha organitzat durant aquest any 2023 quatre tertúlies per parlar de la mort i sempre en el mateix lloc; al Cal Català. Tertúlies en la que assisteixen entre 6 i 8 persones, mai més de 12, per xerrar tranquil·lament d’un tema del que normalment no parla ningú i no es parla en lloc, excepte en els tanatoris, perquè tot i que no està prohibit, és tema tabú per la gran majoria de nosaltres.

A la darrera reunió hi van assistir, a part de l’Eric i la Silke, l’Angelica, la Gladys i en Fernando, i van desvetllar que, a més de celebrar aquestes tertúlies, “formem part de la comunitat Costa Brava Hospice a través de la qual oferim ajuda i suport a les persones que pateixen malalties terminals així com als seus familiars”.

En les tertúlies del deathcaferoses que celebren al Cal Català pel fet de parlar de la mort “és perd la por, perquè la gent pel fet de parlar d’ella, de treure-li ferro, més és relaxa, és, salvant les distàncies, un símil al ioga, on hi ha tot un treball en el cos relacionat amb l’ànima, quan més et relaxes a nivell corporal més efecte positiu tens a nivell de consciència”, va explicar Eric Milet.

Així, deathcaferoses dona la benvinguda a persones que vulguin parlar de la mort, ja sigui per parlar del seu dol o de qualsevol aspecte relacionat, per aquest motiu està obert a qualsevol ciutadà, també als de nacionalitat francesa, en ser molts els que tenen una segona residència a Roses.

Si voleu assistir a alguna tertúlia o tenir més informació només cal anar al perfil d’Instagram del grup @deathcaferoses.