Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Parrak i Seguridad Social emplenen de rock les Barraques de Roses

Festa Major de Roses 2018
Els Seguridad Social van oferir el seu contundent directe a les Barraques de Roses

El rosinc ‘Mali’ es presenta davant el seu públic a Barraques com a cantant del grup Parrak, que van fer de teloners dels mítics Seguridad Social

Festa Major de Roses 2018
El rosinc ‘Mali’ va cantar davant el seu públic amb el grup ‘Parrak’

‘Parrak’ és un grup de Torroella de Montgrí que va néixer ara 26 anys, fa només 6 que és damunt dels escenaris, “sí, vam començar a tocar al garatge d’un amic, però ho vam deixar perquè els músics teníem d’altres prioritats i al cap de 20 anys, de manera espontània, es vam ajuntar, passar de tocar en un garatge a fer-ho damunt els escenaris”, va afirmar un dels seus fundadors, Pep Vergara.

‘Parrak’ és un grup, principalment, de versions de rock “però intentem sempre posar-hi un estil propi”, va dir Vergara. Versions de grups de rock que van interpretar ahir al segon dia de concerts de Barraques. Com també van presentar temes propis de recent creació, com la cançó ’17 d’agost’ “i que és un homenatge a les víctimes de l’atemptat terrorista del 17 d’agost de l’any passat”, o ‘Aixeca el cap’, un tema que explica la història d’una noia que s’enamora, a través de les xarxes socials, d’un noi “i el vam fer per advertir, denunciar, explicar el perill que poden tenir, precisament, les xarxes socials”, va desvetllar el músic de ‘Parrak’.

Durant aquests 6 anys els ‘Parrak’ han incorporat nous músics, com la brasilera Gabi o el cantant rosinc, Jordi Malirach, buscaven, ara fa un any, un cantant  em vaig assabentar per casualitat a través d’una amiga i vaig decidir presentar-m’hi, per provar, i la meva sorpresa va ser que els hi vaig agradar molt”, va dir Malirac, conegut a Roses com en ‘Mali’, que va confessar sentir-se “nerviós, primer perquè tan sols fa un any que em dedico a cantar i segon perquè del públic conec a tothom i és una pressió extra actuar a casa teva”.

Però els nervis se li van passar Jordi Malirach només pujar a l’escenari i durant gairebé dues hores van interpretar temes de U2, Nirvana o Beatles, entre d’altres, amb l’estil ‘Parrak’.

Festa Major de Roses 2018
Els Seguridad Social van oferir el seu contundent directe a les Barraques de Roses

I els ‘Parrak’ van donar pas al llegendari grup de rock valencià ‘Seguridad Social’, liderat per José Manuel Casaña i compositor dels èxits ‘Chiquilla’, ‘Comerranas o ‘Quiero tener tu presencia’. Un grup de rock que per la seva longevitat, (va néixer l’any 1982), sembla que són eterns, com els Rolling Stones, perquè encara recorren el país oferint gires de 60-70 concerts cada any. “Jo faig meva una frase de Keith Richards, quan li van preguntar perquè encara continuaven fent concerts cada any si ja no ho necessitaven, i va contestar ‘perquè podem’. Doncs nosaltres igual, l’escenari el necessitem, és com una addició i nosaltres podem pujar perquè ens criden per fer-ho, i ens ho passem de puta mare”, va afirmar José Manuel Casaña poc abans de sortir a actuar.

En el repertori que va oferir ‘Seguridad Social’ no van faltar els seus grans èxits, així com temes del seu darrer treball, ‘La encrucijada’, que el van publicar al novembre de l’any passat i van presentar ahir a les Barraques de Roses. Un treball d’onze cançons en les que es parla dels orígens del rock i la seva influència al llarg de la història de la música. I tot amb un directe molt contund

I és que el vells roquers mai moren…