Els Pastorets de Roses estrena director i noves escenes i coreografies

Pastorets de Roses

Alguns dels dimonis dels Pastorets de Roses minuts abans de l'assaig general de l'obra

Jaume Sastre ha agafat el relleu d’Ignasi Tomàs al capdavant dels Pastorets i avui, 23 de desembre a les 18:30, posarà en escena una nova edició, dirigida per ell, dels Pastorets de Roses

Pastorets de Roses
Alguns dels dimonis dels Pastorets de Roses minuts abans de l’assaig general de l’obra

Més de 20 anys sent membre del Grup de Teatre de Roses, més de dues dècades sent part de l’elenc d’actors dels Pastorets de Roses, on ha interpretat en els darrers anys els papers de Lucífer i Borrego.
I enguany, Jaume Sastre, s’ha estrenat en la direcció d’aquesta obre típica de Nadal en substitució de l’Ignasi Tomàs, “no volia que es perdés la tradició i vaig decidir donar un pas endavant per dirigir l’obra tot i sabent la pressió que podria suposar substituir a l’Ignasi, una persona amb molta qualitat, molts anys d’experiència i del qual he aprés tot el que sé en el teatre. Pressió perquè vols mantenir, com a mínim, el nivell que li portava ell a l’obra dels Pastorets”.

En Jaume assegura que el pas d’actor a director, tot i que enguany encarnarà a Borrego un altre cop, “no el veig pas com si jeràrquicament hagués pujat un esglaó, perquè no crec que ells –els membres del Grup de Teatre de Roses- em vegin com algú que està per sobre, ja que de fet són els mateixos companys que els darrers anys, si que algunes decisions les prenc jo, però sent una persona a la que l’agrada que les coses siguin col·legiades si algú té una proposta que no s’escapi de la idea que tinc al cap i es capaç de desenvolupar-la no hi ha cap problema”.

Noves coreografies

Jaume Sastre ha avançat que avui, en la que serà la seva estrena com a director dels Pastorets de Roses al Teatre, els assistents podran veure “algunes noves coreografies i escenes que durant molts d’anys han estat les mateixes, tot i que respectant l’adaptació dels Pastorets d’Olot, que enguany serà el 35è any que es fan”, remarcant que “tampoc pots fer grans canvis perquè la gent de Roses se la sap de memòria, de tal manera que potser riuen més quan t’equivoques que quan vols fer la gràcia seguint el guió de l’obra”.

Així, el que vol Sastre “és sorprendre, que la gent digui, ostres, això és diferent”.
I on el públic podrà percebre algun canvi serà en el quadre dels dimonis, en el de l’infern o en el de la lluita entre àngels i dimonis, “perquè des que sóc al Grup de Teatre sempre he vist el mateix i aquesta és una de les escenes que tenia en ment canviar”.

I mirant cap al futur, “si em volen encara com a director, també vull intentar fer algun canvi en els pastors, alguna escena diferent”.

A nivell personal l’experiència de Jaume Sastre com a director “no m’ha portat molta dificultat perquè és una etapa molt continuista a la meva etapa d’actor –tot i que també actuarà representant el paper de Borrego-,i que a poques hores de la seva estrena davant el públic “és una mica estressant pensant que tot surti bé, però suposo que després, un cop feta l’estrena, la sensació serà hipergratificant”.

Així, avui, 23 de desembre a les 18:30 hores, el públic rosinc podrà veure els Pastorets que proposa Jaume Sastre que, intuint el seu tarannà com a director, no hi tenim cap dubte que la sensació de “hipergratificant” serà compartida pel respectable en acabar la representació.